Australian Open

Čilić: Bio je to nevjerojatan meč

Bio je to sedmi Čilićev dvoboj protiv Nadala i druga pobjeda hrvatskog tenisača
Sport / Ostali sportovi | 23. 01. 2018. u 21:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić po drugi put u karijeri plasirao se u polufinale Australian Opena, nakon što mu je prvi tenisač svijeta Rafael Nadal predao četvrtfinalni dvoboj pri rezultatu 3-6, 6-3, 6-7 (5), 6-2, 2-0 nakon tri sata i 47 minuta borbe.

''Bio je to nevjerojatan meč. Stvarno je šteta zbog Rafe. On je nevjerojatan natjecatelj. Uvijek daje sve od sebe i velika je nesreća da je ovako morao završiti meč'', kazao je Čilić.

Bio je to sedmi Čilićev dvoboj protiv Nadala i druga pobjeda hrvatskog tenisača, koji je Španjolca svladao 2009. u Pekingu, kad su se prvi put sastali, prenosi Hina.

''Izuzetno sam zadovoljan svojom igrom. I prije ovog meča sam igrao dobro, no ovo je bilo na vrlo visokoj razini,'' dodao je.

Čilić je naglasio kako ga gubitak trećeg seta i Nadalovo vodstvo 2-1 nisu izbacili iz takta.

''Ostao sam smiren, brzo sam zaboravio taj set. Podigao sam razinu igre i držao se plana igre,'' kazao je dodavši: ''Bio sam koncentriran nas svoju igru i svoju polovicu terena.''

Čilićev suparnik u polufinalu bit će Britanac Kyle Edmund, 49. tenisač svijeta, koji je iznenađujuće svladao 3. nositelja Bugarina Grigora Dimitrova sa 6-4, 3-6, 6-3, 6-4.

''Za taj meč ću se pripremiti kao i za svaki drugi. Iza Kylea je sjajna serija. Dobio je nekoliko teških mečeva i igra odlično. Njegova igra je atraktivna, ima odličan servis i forhend. Na papiru sam ja možda favorit, no Edmund je zaslužio plasman u polufinale. Sasvim sigurno bit će to zanimljiv meč,'' zaključio je prvio hrvatski reket, javlja Hina.

Polufinalni dvoboj Čilića i Edmunda na rasporedu je u četvrtak ujutro po srednjoeuropskom vremenu. Do sada su se jednom sastali, prošle godine u 2. kolu turnira Masters 1000 serije u Šangaju, kad je Čilić slavio u dva seta.

Kopirati
Drag cursor here to close