Olimpijski odbor BiH

Krenulo iz Širokog: Veliki korak za cheerleading u BiH

"Mnogo će to značiti za cheerleading klubove u Bosni i Hercegovini", kazala je predsjednica Cheerleading saveza BiH, Širokobriježanka Nikolina Čolak.
Sport / Ostali sportovi | 12. 11. 2020. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cheerleading savez BiH primljen je u Olimpijski odbor BiH, odlučeno je na Izbornoj skupštini održanoj 10. studenoga u Sarajevu.

"Mnogo će to značiti za cheerleading klubove u Bosni i Hercegovini", kazala je predsjednica Cheerleading saveza BiH, Širokobriježanka Nikolina Čolak, koja je i pokrenula ovaj sport u našoj zemlji.

''Drago mi je što će moj Široki Brijeg biti upisan kao mjesto pokretanja cheerleading sporta u Bosni i Hercegovini. Cheerleading skupinu sam pokrenula 2009. godine, godinu dana kasnije registirala sam klub. Prvo je nazvan plesnim klubom, jer mnogi pa i oni od kojih sam tražila potporu nisu imali razumijevanje za ono što radim iako je u to vrijeme cheerleading u svijetu postojao oko 100 godina'', kaže Nikolina Čolak poručivši da je ovo početak jedne lijepe sportske priče za generacije mladih sportaša.

Klub u kojem djeluje - Hrvatski cheerleading klub Široki osvojio je brojne nagrade na međunarodnim natjecanjima.

Iako su ovogodišnji turniri zbog pandemije koronavirusa otkazani, u proteklom razdoblju su uspjeli, kaže, organizirati nekoliko kampova za polaznike iz naše zemlje.

''Upisom u Olimpijski odbor BiH olakšali smo put svim budućim cheerleading klubovima u Bosni i Hercegovini, kojima nudimo suradnju i pomoć u organizaciji'', kazala je Nikolina Čolak, javlja FTV.

Kopirati
Drag cursor here to close