Miloš Jelčić

Čapljinac direktor odbojkaškog EP-a: Za sada nema odgode

Grad domaćin je Zenica, gdje će se nakon kvalifikacija odigrati završna faza natjecanja, odnosno polufinale i finale Europskog prvenstva.
Sport / Ostali sportovi | 31. 03. 2020. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Miloš Jelčić

Čapljinac Miloš Jelčić imenovan je izvršnim direktorom Europskog juniorskog prvenstva u odbojci, koje je planirano za kraj kolovoza.

Grad domaćin je Zenica, gdje će se nakon kvalifikacija odigrati završna faza natjecanja, odnosno polufinale i finale Europskog prvenstva.

Jelčić ističe kako za sada sve teče po planu te da u bh. odbojci još nisu razmišljali o odgodi Europskog prvenstva.

''S obzirom da je natjecanje na samom koncu kolovoza za sada nismo razmatrali odgodu, ni mi ni CEV (Europska odbojkaška federacija, op.a.), i iskreno se nadam da će ovi problemi s koronavirusom do tada proći te da ćemo ugostit Europsko prvenstvo po planu'', ističe Jelčić za Bljesak.info.

Navodi i kako je za prvenstvo sve, manje-više, spremno.

''Već smo održali sastanke s predstavnicima klubova, kao i sa sucima koji će biti uključeni u organizaciju, u stalnom smo kontaktu s Hrvatskim odbojkaškim savezom koji je suorganizator i gdje će se odigrati jedna skupina'', govori nam Jelčić.

Europsko prvenstvo na programu je od 22. kolovoza do drugog rujna, gradovi domaćini su Zenica i Osijek, gdje će se odigrati utakmice u skupinama za plasman, nakon čega završnica seli u Zenicu.

''Ranije smo potpisali ugovor o organizaciji Europskog odbojkaškog prvenstva za juniorke s CEV-om. Prilikom potpisivanja ugovora CEV je za organizaciju odobrio i nepovratna sredstva u iznosu od 100.000 eura, od kojih Odbojkaški savez BiH dobiva ide 60.000, a Hrvatski odbojkaškom save 40.000 eura. Vrijedi ovim putem istaknuti i gestu Odbojkaškog saveza Hrvatske koji je Odbojkaškom savezu BiH 'prepustio' 10.000 eura'', istaknuo je Jelčić.

U organizaciju će, pored Odbojkaškog saveza BiH, biti uključen i veliki broj odbojkaških klubova iz cijele BiH, sudaca, ali i volontera.

Zanimljivo je istaknuti kako je Bosna i Hercegovina domaćin završnice Europskog prvenstva nakon 7 godina, jer od 2013. godine, otkako je u Laktašima odigrana završnica, BiH nije ugostila nijedno ovako važno natjecanje.

Kopirati
Drag cursor here to close