Mladi i sport

Čapljina: Jedan više na treningu - jedan manje na ulici

Mladi borci iz kluba prezentirali su svoje vještine i načine treninga vrtićkoj djeci.
Sport / Ostali sportovi | 17. 10. 2019. u 17:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Suvremeno društvo uz pozitivne karakteriziraju i razni negativni utjecaji.  Sve je manje kretanja, a sve više vremena ''guta'' televizija i druge nemišićne aktivnosti, a i neprimjerena prehrana uzima sve više maha'', poručeno je, između ostalog, u Dječjem vrtiću ''Čapljina'', gdje se mališanima predstavio Taekwando klub ''Čapljina''.

Mladi borci iz kluba prezentirali su svoje vještine i načine treninga vrtićkoj djeci.

Foto: PR / Čapljina: Jedan više na treningu - jedan manje na ulici

''Posljedice nekretanja i negativnih utjecaja koji su ranije navedeni su velike, stoga, u takvoj situaciji tjelesno vježbanje predstavlja za djecu predškolske dobi nasušnu potrebu'', istaknuto je.

''Tjelesna aktivnost predstavlja jedan od temeljnih uvjeta za normalan rast i razvoj djece i doprinosi razvoju antropoloških obilježja, te očuvanju i unapređivanju njihova zdravlja'', kazali su iz ovog kluba vrtićkoj djeci.

Foto: PR / Čapljina: Jedan više na treningu - jedan manje na ulici

''Budući da je igra najautonomnija čovjekova aktivnost i najizrazitiji oblik dječje aktivnosti i budući da dijete kroz igru ima priliku i pokazuje sve što zna, najčešće i sve što može, tjelesno vježbanje treba provoditi kroz tu igru koja će sadržavati sva navedena motorička gibanja'', istaknuli su iz Dječjeg vrtića Čapljina.

Kopirati
Drag cursor here to close