Plivanje

Čak 46 medalja za Orku

Plivači Kluba vodenih sportova „Orka“ iz Mostara na ovom mitingu zabilježili su odlične nastupe osvojivši 46 medalja, od čega 9 zlatnih, 18 srebrenih i 19 brončanih.
Sport / Ostali sportovi | 16. 10. 2018. u 12:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Orka / Osvajači medalja

Proteklog vikenda održan je VII internacionalni plivački miting „Head Cup – Mladi za mlade 2018“, jedan od najbolje organiziranih mitinga u našoj državi, koji se održao na Olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu, 13. i 14.10. 2018. godine.

Na miting je ove godine sudjelovalo 25 klubova sa oko 300 plivača iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine.

Plivači Kluba vodenih sportova „Orka“ iz Mostara na ovom mitingu zabilježili su odlične nastupe osvojivši 46 medalja, od čega 9 zlatnih, 18 srebrenih i 19 brončanih. Posebno treba istaći, da su plivači „Orke“ na ovom mitingu oborili čak 5 državnih rekorda i jedini su klub iz BiH koji je popravljao vremena državnih rekorda na ovom mitingu.

Prva zvijezda ovog mitinga bila je svakako mlada mostarka Lana Pudar, koja je oborila četiri državna rekorda za djevojčice do 12 godina, i to u disciplinama 50m leđno u vremenu 32.84, u disciplini 50m delfin u vremenu 29.49, u disciplini 200m delfin u vremenu 2:30.02 i u disciplini 100m delfin u vremenu 1:06.24.

Muška štafeta u sastavu; Eman Numić, Kerim Sadiković, Ahmet Stupac i Bakir Hadžimahović vlasnici su novog državnog rekorda u disciplini 4x50m mješovito u kategoriji juniora i mlađih juniora, u vremenu 1:56.49.

Osvajači medalja za Orku na ovom mitngu su: Lana Pudar, Farik Repeša, Kerim Sadiković, Elena Zovko, Teodora Stanković, Leopold Dankić, Ahmet Stupac, Tin Šauperl, Eman Numić, Bakir Hadzimahovic, David Azinović, Đani Morić, Nika Vrljić, Danis Harmandić i Lucija Jakovljević.

Foto: Orka / Plivački miting

Klub su na ovom mitingu također još predstavljali: Dino Kljako, Benjamin Mekić, Ana Ramljak, Una Taslaman, Iva Jurić, Elena Jurković, Luna Rozić, Aida Šendro, Ajla Kulak, Toni Raić, Dora Jonlija, Nidal Salčin, Muhamed Šantić, Ema Šunjić, Monika Terzić, Denis Šendro, Ema Haznadarević, Lucija Jurić, Adnan Isić, Tarik Numić, Zlatan Berberović, Amina Šuta, Hana Šuta i Adla Rahimić.

Plivače „Orke“ u sljedećem periodu očekuje veliki broj natjecanja u BiH i širom Europe, a za očekivati je da rezultati budu na još većem nivou, jer su kako navede iz klub ovaj miting odradili iz punog treninga, te da prostora za napredak ima još puno.

Škola plivanja Kluba vodenih sportova „Orka“ odvija se u svojim redovnim terminima i upis za nove članove kluba je u tijeku, a iz klub pozivaju sve zainteresirane da se o upisu u ovaj mladi i veoma uspješni sportski kolektiv iz Mostara, informiraju na klupskoj web stranici www.orkamostar.ba i putem klupskog facebook profila.

Kopirati
Drag cursor here to close