Murray (još) nije zatvorio vrata

Britanac pao u pet setova nakon četiri sata igre

Želio sam igrati još par mjeseci do Wimbledona, jer je to turnir na kojem bih se želio oprostiti, ali iskreno ne znam hoću li moći izdržati toliko dugo", pričao je Škot prije nego što će emotivno raspasti.
Sport / Ostali sportovi | 14. 01. 2019. u 20:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije zatvorio vrata i rekao doviđenja. Ostavio je prostora za kalkulacije, za upitnike.  Je li ovo njegova posljednja sezona ili...

Prije četiri dana na presici prije početka Australian Opena je prvi put javno progovorio o tome.

"Mučim se i u strašnim sam bolovima i to traje već gotovo dvadeset mjeseci. Pokušao sam sve da izliječim taj kuk, ali ništa nije pomoglo. Bolje sam nego što sam se osjećao prije šest mjeseci, ali i dalje me jako boli. Moram prestati, jer ne mogu više igrati i misliti kad će bol prestati. Želio sam igrati još par mjeseci do Wimbledona, jer je to turnir na kojem bih se želio oprostiti, ali iskreno ne znam hoću li moći izdržati toliko dugo", pričao je Škot prije nego što će emotivno raspasti.

Očekivano danas je bilo emocija, ali nije bilo suza.

Roberto Bautista Agut je opasan igrač, potvrdio je protiv Đokovića u Dohi i svakako nije dobar ždrijeb za jednog igrača kao što je Murray u ovom trenutku. Dva seta je kontrolirao meč bez većih problema Španjolac, činilo se kako Murray stvarno ne može, kako se otežano kreće, ali nije posustao. Probudio se nakon što je vratio break zaostatka u trećem, publika također. Dobio je treći u tie breaku, četvrti također, a onda je ispustio 0:30 u drugom gemu petog. U sljedećem gubi servis, gubi snagu, jednostavno bilo je previše u ovom trenutku.

Nakon četiri sata i 14 minute igre, meč je završen. Publika je bila na nogama, Murray je ostao na terenu, pričao je, gledao na vidu zidu pozdrave tenisača i tenisačica.

"Volio sam ovdje igrati tijekom svih ovih godina, ovo je posebno mjesto, posebna atmosfera. Dao sam sve što sam mogao u ovom trenutku, ali očito nije bilo dovoljno. Ako je ovo bio moj posljednji meč onda je najbolji mogući način za kraj. Ne znam, vidjet ćemo kako će se stvari razvijati. Ako želim igrati na vrhunskoj razini onda moram proći još jednu tešku operaciju kuka, proces oporavka. I opet pitanje je kako će sve to izgledati nakon operacije. Operacija ne garantira moj pravi povratak ali ću pokušati dati sve od sebe. Možda se opet vidimo. Učinit ću sve što je u mojoj mogućnosti", rekao je nakon meča Andy Murray.

Kopirati
Drag cursor here to close