S četiri osvojena ekipna pehara

Borsa najuspješniji na prvenstvu BiH

Natjecatelji Borse nastupali su na prvenstvu Bosne i Hercegovine u judo-u za uraste ml. dječaka i djevojčica do 13 godina, te kadeta i kadetkinja do 18 godina. Prvenstvo je održano u Bihaću u organizaciji Judo saveza FBiH i judo kluba "Una" Bihać.
Sport / Ostali sportovi | 25. 03. 2019. u 12:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Judo klub "Borsa" je jedini klub s četiri osvojena ekipna pehara, te je po tim rezultatima najuspješnija ekipa cjelokupnog državnog prvenstva u konkurenciji 46 klubova koliko ih je i nastupilo na DP-u.

Iza judo kluba Borsa iz Mostara još je jedan uspješan vikend. Natjecatelji Borse nastupali su na prvenstvu Bosne i Hercegovine u judo-u za uraste ml. dječaka i djevojčica do 13 godina, te kadeta i kadetkinja do 18 godina. Prvenstvo je održano u Bihaću u organizaciji Judo saveza FBiH i judo kluba "Una" Bihać.

Na prvenstvu su nastupali svi kvalificirani judaši iz tri judo saveza koja djeluju pod okriljem judo saveza BiH. Od 63 judo kluba koja djeluju u savezu 46 klubova imali su kvalificirane natjecatelje za državno prvenstvo.

Judo klub Borsa iznjedrio je novih pet državnih prvaka, te je zauzeo poziciju najuspješnijeg judo kluba Bosne i Hercegovine u sveukupnom poretku kadeta i kadetkinja do 18 godina. U konkurenciji kadeta pojedinačno zauzeo je 1. mjesto u BiH, a u konkurenciji kadetkinja 2. mjesto, dok je i u konkurenciji mlađih natjecatelja do 13 godina također bio konkurentan zauzevši poziciju 3. mjesta u BiH. Judo klub "Borsa" je jedini klub s četiri osvojena ekipna pehara, te je po tim rezultatima najuspješnija ekipa cjelokupnog državnog prvenstva u konkurenciji 46 klubova koliko ih je i nastupilo na DP-u.

 Državni prvaci na proteklom prvenstvu su: Martino Ćorić (U13 - 30), Ante Tipurić (U13 -38), Aljoša Čvoro (U18 -60), Mario Jozeljić (U18 -66), Monika Zadro (U18 -48).

 Viceprvakinja BiH je Josipa Brvenik, dok su se brončanim odličjima okitili Dragica Zovko, Andrea Čarapina (U13 -32) i Petra Čarapina (U13 -48).

 U borbi za medalju izgubili su Tara Galić, Marko Soldo i Ivan Nikolić.

 Borsa u 2019. do sad broji osam titula prvaka Bosne i Hercegovine, a očekuje ih još dva državna natjecanja i to u svibnju za st. dječake i djevojčice, juniore i juniorke, te u listopadu za mlađe seniore.

 Na oba natjecanja očekuju vrlo uspješan ishod, priopćeno je iz kluba.

 

Kopirati
Drag cursor here to close