Judo

Borsa najbolja na državnom prvenstvu

Sport / Ostali sportovi | 27. 03. 2017. u 09:08 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je mostarski judo klub Borsa proteklog vikenda ubilježio nastup na prvenstvu Herceg Bosne i uvjerljivo zauzeo poziciju najboljeg kluba u judo savezu Herceg Bosne, već ovog vikenda proslavio se na prvenstvu države za uzraste ml. dječaka i djevojčica te kadeta i kadetkinja.

Državno prvenstvo je održano u Istočnom Sarajevu u organizaciji judo saveza Republike Srpske, konkretnije judo kluba Slavija. Natjecalo se oko 350 kvalificiranih natjecatelja iz 50 judo klubova.

Judo klub Borsa proglašen je najuspješnijim judo klubom Bosne i Hercegovine za 2017. godinu u uzrastu kadeta do 18 godina, po zbroju bodova, za što im je uručen i prigodan trofej. U spomenutom uzrastu Borsa je imala čak tri finalne borbe u vrlo jakoj konkurenciji.

Medalje su na prvenstvu Bosne i Hercegovine su osvojili:
Zlatne: Jozo Zovko (-66) i Aljoša Čvoro (-50).
Srebrne: Ante Tipurić (-30), Jure Zovko (-73) i Marija Zelenika (-57).
Brončane: Franko Soldo (-27), Ivan Jozeljić (-60), Mario Jozeljić (-55), Ana Ujdur
(-52) i Mirko Zelenika (-55).

Borsa je u sveukupnom poretku natjecatelja do 18 godina u konkurenciji i muškaraca i žena zauzela treće mjesto (konkurencija od 50 judo klubova).

Napomenimo da je judo klub Borsa u zadnjih par godina kontiunirano najbolji judo klub BiH u pojedinim uzrasnim kategorijama. U BiH aktivno djeluje oko 60 judo klubova.

Kopirati
Drag cursor here to close