Sjajan uspjeh

Borna i Donna se probili do polufinala Dubaija i Acapulca

U današnjem polufinalu Borna će igrati protiv Rogera Federera. Ćorić i Federer su dosad igrali četiri puta, a rezultat je 2:2.
Sport / Ostali sportovi | 01. 03. 2019. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trenutačno najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić je u četvrtfinalnom dvoboju turnira u Dubaiju bio bolji od Gruzijca Nikoloza Basilasvilija, svladavši ga u tri seta s 4:6, 6:2,7:6 (1).

Bila je to njegova treća pobjeda u Dubaiju i sve tri je hrvatski tenisač dobio nakon tri odigrana seta. Ćorić je još jednom pokazao da je mentalno čvrst, ali i da traži još bolju formu.

U današnjem polufinalu Borna će igrati protiv Rogera Federera.

Ćorić i Federer su dosad igrali četiri puta, a rezultat je 2:2. Prva dva meča dobio je Federer. U Dubaiju 2015. igrali su u polufinalu i slavio je Švicarac 6:2, 6:1. Drugi meč igrali su Indian Walesu 2018. godine i u polufinalu je slavio Federer 5:7, 6:4, 6:4.

Sljedeća dva meča, igrana prošle godine, dobio je Ćorić. U finalu Hallea na travi 7:6, 3:6, 6:2. Posljednji meč odigrali su u Šangaju i u polufinalu je Borna bio bolji 6:4, 6:4.

I najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u polufinale turnira u Acapulcu pobjedom nad Britankom Johannom Kontom sa 6-3, 7-5.

Vekić (WTA 28) je svladala Kontu (45) sa 6:3, 7:5 za nešto manje od 90 minuta igre i u borbi za finale igrat će protiv Yafan Wang, piše SportKlub.hr.

Meč u Acapulcu nije počeo dobro, izgubila je Donna servis odmah na početku, ali uslijedio je rebreak i od tad je hrvatska igračica uspostavila kontrolu.

U nastavku je propustila brejk loptu u šestom gemu, ali je uspješnija bila u osmom, kad je iz trećeg pokušaja uzela servis protivnici i kompletiranim breakom povela u setovima.

U drugom je viđeno čak sedam oduzetih servisa, do završnice seta uspješnija je bila Konta. Britanka je pri vodstvu 5:3 propustila šansu na svoj servis izjednačiti rezultat, Donna je tada napravila novi break te osvojila sljedeća tri gema i na kraju slavila.

Bila je to druga uzastopna Donnina pobjeda protiv Konte i treća ukupno. Toliko ih ima i britanska tenisačica.

Ovim rezultatom Vekić je osigurala napredak do 26. mjesta na novoj WTA ljestvici.

Kopirati
Drag cursor here to close