Specijalno izdanje

Borna Ćorić u četvrtfinalu US Opena

Hrvatski tenisač, Borna Ćorić po prvi put se u svojoj karijeri plasirao u četvrtfinale jednog Grand Slam turnira.
Sport / Ostali sportovi | 07. 09. 2020. u 11:33 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjeni diskvalifikacije Novaka Đokovića ostali su svi ostali mečevi na početku drugog tjedna ovogodišnjeg "specijalnog" izdanja US Opena.

U konkurenciji tenisača kompletirana su dva četvrtfinala para. U gornjem dijelu ždrijeba Carreno Busta će igrati protiv Denisa Shapovalova, dok je protivnik Borne Ćorića Alexander Zverev.

Hrvatski tenisač, Borna Ćorić po prvi put se u svojoj karijeri plasirao u četvrtfinale jednog Grand Slam turnira. Nakon što je kolo ranije eliminirao Grka Tsitsipasa, Borna je u osmini finala imao puno manje posla. Australac Jordan Thompson je stvorio nešto više problema samo u prvom setu, nakon čega je meč ušao u jednosmjernu ulicu.

Mogao je Borna biti i brži da u prvom setu nije ispustio break prednosti, jer je vodio 3:1, pa 5:3. U drugom setu je Ćorić napravio trostruki break, u trećem je bio dovoljan jedan za konačnih 7:5, 6:1, 6:3.

''Čekao sam pet mjeseci nastup na ovom turniru. Jako sam sretan jer se sav moj trud isplatio. Igrao sam sjajan tenis. Sada slijedi meč protiv Zvereva koji će biti vjerujem težak, ali i odličan. Gledao sam neke njegovo mečeve ovdje na turniru, mislim da je u odličnoj formi'', naglasio je Borna koji u međusobnom omjeru sa Zverevim vodi 3:1. Zverev je svoj posao u osmini finala završio za svega 91 minutu, Davidovich Fokina je uglavnom hvatao mrvice. Do kraja meča je sakupio tek pet osvojenih gemova.

Denis Shapovalov je napokon u kontinuitetu odigrao nekoliko dobrih mečeva. David Goffin je u setu bez breaka uzeo prvi 6:7, ali u nastavku meča Belgijanac nije uspijevao vratiti izgubljeni servis. Izgubio je četvrtom gemu drugog jedan, na početku trećeg drugi, a kada je posrnuo u ranoj fazi četvrtog sve je bilo jasno.

Kopirati
Drag cursor here to close