Stari problem

Boksači iz BiH zbog nedostatka novca neće na Olimpijske igre?

U ovom trenutku nema novca za odlazak 8 boksača iz BiH na kvalifikacijski turnir za Europu u Londonu.
Sport / Ostali sportovi | 05. 01. 2020. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina vjerojatno neće sudjelovati na boksačkom turniru na Olimpijskim igrama u Japanu zbog nedostatka novca.

Kako piše Dnevni avaz, u ovom trenutku nema novca za odlazak 8 boksača iz BiH na kvalifikacijski turnir za Europu u Londonu.

Problem svih bh. sportskih selekcija i uspješnih pojedinaca je nedostatak institucionalnoga financiranja zbog nepostojanja ministarstva ili ureda za šport na razini države pa sve nastupe izvan te zemlje uglavnom financiraju entitetske Vlade i tek dijelom državno Ministarstvo civilnih poslova.

U Boksačkome savezu BIH vjeruju kako bi od 8 boksača njih pet imalo realne šanse da izbore nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

''Ovo je za boksače i nas trenere tužna situacija. Od osam boksača koje bi mogli prijaviti za kvalifikacije u Londonu sigurno bi njih četiri ili pet izborilo nastup na Olimpijskim igrama u Japanu. Do sada smo imali potporu sa lokalnih razina, međutim država je jednostavno zaboravila na ovaj olimpijski sport. Teško da će skupe kvalifikacije netko od boksača moći sam financirati ,a to im je izgleda jedina šansa da odu u Tokio“, izjavio je za Avaz Almedin Fetahović, izbornik boksačke reprezentacije BiH.

MOO je utvrdio detaljnu organizaciju kvalifikacijskih turnira koji će se održavati između siječnja i kraja ožujka 2020. u Kini (Azija i Pacifik), u Londonu za Europu, u Dakaru za Afriku i u Buenos Airesu za Amerike. Zadnji svjetski kvalifikacijski turnir će se održati u Tokiju u svibnju 2020.

Kopirati
Drag cursor here to close