Senzacije na Australian Openu

Birrell, Popyrin i Bolt s pozivnicama do trećeg kola

U posljednja dva dana na Australian Openu dogodila su se tri velika iznenađenja.
Sport / Ostali sportovi | 17. 01. 2019. u 19:40 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Australian Open je jednostavno takav turnir. Ne može proći bez iznenađenja, velikih ili malih. Velikih ili malih priča. U posljednja dva dana, dogodila su se tri. Za prvo se pobrinula Kimberly Birrell, domaća igračica trenutačno 240. WTA ljestvici.

Birrell je u drugom kolu eliminirala Donnu Vekić u tri seta 6:4, 4:6, 6:1. Vekić je prije Australian Opena igrala polufinale Brisbanea. Birrell je dobila priliku zahvaljujući pozivnici.

''Ovo sve mi je nakon meča izgledalo nadrealno. Na terenu sam ostavila srce, navijači su prepoznali. Ponosna sam na navijače, ponosna na činjenicu da sam Australka. Tenis je u mojoj obitelji uvijek bio sport broj jedan. Tata je igrao i bio trener, mama također, djed je čak napravio i teren na našoj farmi. Jedva čekam novi meč'', pričala je nakon trijumfa Birrell koju čeka Angelique Kerber u trećem kolu.

Dan poslije domaće navijače oduševili su domaći dečki, Alexei Popyrin i Alex Bolt. Dominic Thiem je bio jedan od favorita, sedmi nositelj, Austrijanac s 11 naslova u karijeri. Popyrin je također uskočio s pozivnicom, pomogao je i Thiem sa svojom ozljedom, ali Australac ide dalje. Ovaj 19-godišnjak, 149. na svijetu je imao 7:5, 6:4 i break prednosti u trećem kada je Thiem predao.

''Od polovice prvog seta je bilo vidljivo kako ima problema. Nije bilo snage u njegovom servisu, ali ja sam ostao koncentriran do kraja. Iskreno, još ne vjerujem da sam u trećem kolu. Ne osjećam veliki pritisak, samo želim izaći na teren i uživti00, kaže Popyrin koji će u trećem kolu u dvoboj s Francuzom Lucasom Pouilleuom.

Alex Bolt je nešto stariji, ima 26 godina. On je već u prvom kolu skinuo skalp nekada desetom igraču svijeta Jacku Socku u četiri seta. U drugom kolu Francuz Simon je imao 2:1 u setovima, break prednosti i četiri meč lopte u tie breaku četvrtog. Na kraju je nakon pet setova i više od četiri sata igre Bolt slavio 3:2, 6:4 u petom setu. Bolt je trenutačno 155. igrač svijeta.

''Ovo je najbolje što sam doživio u životu. Svi su bili uz mene. Moji roditelji su bili tu na tribinama, napraviti nešto ovako pred njima, to je poseban osjećaj'', govorio je Bolt kojeg sada čeka Alexander Zverev.

U ovom trenutku Australci imaju tri tenisača u trećem kolu, uz Bolta i Popyrin, tu je de Minaur, kod tenisačica tu su Ashleigh Barty i Kimberly Birrell. Posljednji put se na Australian Openu dogodilo 2004. godine, kada su u trećem kolu igrali Mark Philippoussis, Lleyton Hewitt, Todd Reid, Nicole Pratt and Alicia Molik.

Kopirati
Drag cursor here to close