Južna Koreja

BiH s pet sigurnih putnika na zimskoj olimpijadi u Pyeongchangu

Natjecatelji će nastupiti u tri olimpijske discipline - alpskom skijanju, skijaškom trčanju i biatonu, a eventualno i brzom klizanju.
Sport / Ostali sportovi | 02. 12. 2017. u 09:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Foto: Said Fazlagić/ Fena

Bosna i Hercegovina na predstojećim zimskim olimpijskim igrama, koje se od 9. do 25. veljače održavaju u južnokorejskom Pyoengchangu, za sada ima pet sigurnih natjecatelja, a do početka igara taj broj bi mogao biti veći za još jednog ili dva predstavnika.

Generalni tajnik Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine (OKBiH) Said Fazlagić u intervjuu za Fenu kazao je da će naši natjecatelji nastupiti u tri olimpijske discipline - alpskom skijanju, skijaškom trčanju i biatonu, a eventualno i brzom klizanju.

''U alpskom skijanju su se izdvojila dva imena - Igor Lajkert i Emir Lokmić. Kod žena Elvedina Muzaferija u alpskom  skijanju ima blagu prednost u odnosu na konkurentkinje. Tanja Karišik u ski trčanju i biatlonu naša je najbolja natjecateljica, a Mladen Plakalović u ski trčanju. Za nastup u Južnoj Koreji još konkuriraju Sanja Kusmuk u bialonu, te Edin Branković u brzom klizanju, koji se do sada nije kvalificirao, međutim za njega očekujemo pozivnicu Međunarodne klizačke federacije'', kazao je Fazlagić.


Video: 
Kopirati
Drag cursor here to close