Odustali gusari iz Čeljeva

BiH ostala bez jedinog predstavnika na Maratonu lađa na Neretvi

Tako će ovogodišnji Maraton lađa na Neretvi, čiji je start u Metkoviću, a završetak u Pločama, biti bez ekipe iz BiH, a natjecat će se ukupno 30 ekipa.
Sport / Ostali sportovi | 02. 08. 2019. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:  Bljesak.info / Maraton lađa na Neretvi

Bosna i Hercegovina neće ove godine imati predstavnika na 22. Maratonu lađa na Neretvi, koji se održava 10. kolovoza.

Jedina ekipa iz BiH, Udruga lađara ''Čeljevo'' iz Čapljine, odustala je od natjecanja.

''Nemamo dovoljan broj spremnih veslača koji bi mogli nastupiti na jednoj tako jakoj utrci”, kazao je Rafo Kordić voditelj Udruge veslača medijima.

Članovi Udruge veslača ”Čeljevo – Čapljina” obavili su valjane tjelesne pripreme prošle zime u dvorani, međutim kada je trebalo trenirati ‘'na vod'i’ posada se osula. Dio je našao posao na Jadranu, dio izgubio volju za teškim treninzima, pa je ostalo samo pet, šest spremnih veslača, pa se stoga nije mogla skupiti odgovarajuća posada od dvanaest spremnih članova.

”Ući u utrku s nedovoljno spremnom posadom, bilo bi narušavanje rejtinga kojeg smo mukotrpno sticali, a to nismo mogli dozvoliti pa smo odlučili odustati i o tome na vrijeme obavijestili organizatore Maratona lađa”, rekao je Kordić u izjavi za Radiopostaju Čapljina.

Tako će ovogodišnji Maraton lađa na Neretvi, čiji je start u Metkoviću, a završetak u Pločama, biti bez ekipe iz BiH, a natjecat će se ukupno 30 ekipa.

Nagradni fond ovogodišnjeg Maratona je 64.500 kuna.

Kopirati
Drag cursor here to close