Davis Cup

BiH nije imala sreće u ždrijebu

Iako je Češka bila među šest nositelja, Bosna i Hercegovina je ždrijebom dobila domaćinstvo, što otvara pitanja organizacije.
Sport / Ostali sportovi | 06. 02. 2019. u 16:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine meč Prve skupine Euro-afričke zone Davis Cupu igrat će protiv reprezentacije Češke u rujnu na domaćem terenu, odlučeno je u srijedu ždrijebom održanim u sjedištu Međunarodne teniske federacije (ITF) u Londonu.

U ždrijebu za mečeve Prve skupine Euroafričke zone našlo se 12 reprezentacija koje nisu uspjele proći kvalifikacije za finale Svjetske skupine. Te reprezentacije će igrati međusobne mečeve u rujnu za plasman u kvalifikacije za sljedeću Davis Cupa, priopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

''Opet nismo imali sreće sa ždrijebom. Češka je jak protivnik, pogotovo što će vjerojatno igrati i Tomas Berdych'', kazao je Senad Hadžimešić, direktor Teniskog saveza BiH.

Iako je Češka bila među šest nositelja, Bosna i Hercegovina je ždrijebom dobila domaćinstvo, što otvara pitanja organizacije.

''Mi u BiH nemamo razvijenu infrastrukturu, vrlo je malo opcija za lokacije na kojima se može igrati ovakav susret'', objašnjava Hadžimešić, ali naglašava da je za naše tenisače ipak domaća publika velika prednost.

Svi susreti će se igrati po novom formatu Davis Cupa koji je na snazi od ove sezone - prvi dan dva singl meča, drugi dan parov i preostali singl mečevi, a igra se na dva dobivena seta.

Točne datume odigravanja ITF će naknadno odrediti.

Parovi Prve skupine EA zone:

BiH - Češka
Švedska - Izrael
Finska - Austrija
Ukrajina - Mađarska
Slovačka - Švicarska
Bjelorusija - Portugal

Kopirati
Drag cursor here to close