Počela i prodaja karata

BiH domaćin prvog turnira u svijetu u doba korone: Stižu najbolje odbojkašice

Zenica će ugostiti samu završnicu turnira, pa će se najbolje odbojkašice Europe u zeničkoj Areni boriti za medalje.
Sport / Ostali sportovi | 12. 08. 2020. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vremenu kada je sport na koljenima zbog pandemije koronavirusa, Bosna i Hercegovina uspjela je uz visoku razinu organiziranosti i angažiranosti ugostiti najbolje odbojkašice Europe.

Naime, u Zenici će se od 19. do 31. kolovoza odigrati Europsko prvenstvo za juniorke u odbojci, koje Bosna i Hercegovina organizira zajedno sa Republikom Hrvatskom.

Zenica će ugostiti samu završnicu turnira, pa će se najbolje odbojkašice Europe u zeničkoj Areni boriti za medalje.

Da sve ide prema planu potvrdio nam je direktor Europskog prvenstva u Zenici Miloš Jelčić, koji je kazao su pripreme bile opsežne i zahtjevne, ali da je Odbojkaši savez Bosne i Hercegovine, na čelu s predsjednikom Alijom Fatićem, pokaza veliki stupanj odgovornosti organizacijom ovoga turnira u ovako teškim i zahtjevnim uvjetima.

''Turnir će se igrati po posebnom protokolu, za ovu situaciju urađen je i takozvani COVID-protokol kojega se moraju pridržavati svi sudionici turnira i organizatori'', rekao je za Bljesak.info Jelčić.

Dodao je kako je u Zenici boravio i potpredsjednik CEV-a Ozkan Mutlugil koji je potvrdio da su zenička Arena, Grad Zenica i Odbojkaški savez BiH učinili savršene pripreme za domaćinstvo ovog turnira.

''Jako sam zadovoljan inspekcijskom posjetom. Ono što mi sviđa su izvanredni uvjeti koje ima Arena i hoteli koji su u okolici. Odbojkaški savez BiH vidim kao dugoročnog partnera u akcijama CEV-a - Europske odbojkaške federacije'', rekao je prilikom posjete Zenici Mutlugil.

Inače, u skupini 1 u Zenici će osim naše juniorske reprezentacije koja je nositej grupe igrati Italija, Srbija, Slovačka, Bjelorusija i Poljska.

''Utakmice počinju od 22. kolovoza. Bit će odigrano pet utakmica. U Zenici će se igrati i polufinale i finale. U ovoj situaciji je najbitnije zdravlje sportaša i posjetitelja te da sve prođe u najboljem redu“, izjavio je Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH.

Odbojkaški savez pokrenuo je i akciju ''Kupi kartu - pomozi odbojku'', tako da svi koji to žele mogu putem sustava KupiKartu.ba kupiti ulaznice za Europsko prvenstvo i na taj način pomoći u održavanju ovog velikog sportskog spektakla u našoj zemlji.

 

Kopirati
Drag cursor here to close