Savladale Portugal

Bh. odbojkašice upisale novu pobjedu

Nakon prvog turnira BiH je prvoplasirana sa 7, Estonija ima 6, Portugal 5, a posljednja Latvija je bez bodova.
Sport / Ostali sportovi | 31. 05. 2021. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom nad repreyentacijom Portugala rezultatom 3-0 u setovima, okončala je prvi od dva turnira Grupe B Srebrene lige CEV-a koji se igraju u Zenici.

Rezultat po setovima bio je 25:21, 25:23, 25:19, a briljirala je Dajana Bošković.

"Ovo je naša najjača postava u ovom trenutku. Imamo dosta problema s kroničnim ozljedama. Ekipa igra nervozno zato što nemamo i dalje tu opciju kada su dva igrača bez opcije napada. Ajla Paradžik ima veliki problem s ramenom. Edina Begić isto tako. Tako da one napadački ne sudjeluju u igri. Oni se zaista žrtvuju za ovu ekipu i to govori o tome kakav odnos ove devojke imaju prema ekipi i reprezentaciji", kazao je izbornik reprezentacije BiH Stevan Ljubičić.

U drugom meču Estonija je s 3-0 u setovima (25:18, 25:22, 25:19) savladala Latviju.

Nakon prvog turnira BiH je prvoplasirana sa 7, Estonija ima 6, Portugal 5, a posljednja Latvija je bez bodova.

Dvije prvoplasirane selekcije iz ove grupe, zajedno sa dvije prvoplasirane reprezentacije iz grupe A u kojoj su Slovenija, Austrija, Luksemburg i Izrael, igraće na Play off-u za plasman u Zlatnu ligu CEV-a koji će se održati 11. i 12. lipnja u Mariboru.

Trećeg dana natjecanja u grupi A Slovenija je sa 3-0 savladala Izrael, a Austrija sa 3-0 Luksemburg.

Nakon turnira u Luksemburgu vodeća u ovoj grupi je Slovenija s 9 bodova i set-omjer 9-0, druga je Austrija sa 6 bodova i omjer setova 6-3, treći Izrael ima 3 boda i omjer setova 3-6 i posljednji četvrti je Luksemburg koji je bez bodova i bez osvojenog seta.

Drugi turnir igra se od 1. do 3. juna u Sloveniji.

Podsjetimo, reprezentacije Bosne i Hercegovine plasirala se na Europsko prvenstvo koje će se održati od 18. kolovoza do 4. rujna u Srbiji, Hrvatskoj, Rumunjskoj i Bugarskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close