MMA

Bezvremenski Fedor nema namjeru završiti karijeru

"Sutra bih vam znao reći više, no mogu reći da u ovom trenutku nemam plan završiti karijeru''.
Sport / Ostali sportovi | 25. 10. 2021. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je krajem prošlog mjeseca napunio 45 godina, a profesionalnu borbu nije osjetio od prosinca 2019., Fedor Emelianenko proteklog je vikenda to sve poništio i podsjetio na najbolje dane svoje velike karijere. Karijere kojom je po mnogima zaslužio naziv najvećeg ikad i to u itekako jakoj konkurenciji.

Mnogi su vjerovali kako će mu borba protiv Tima Johnsona biti i posljednja u karijeri, no on je sam govorio kako će o tome nešto moći reći tek nakon što borba završi. I upravo to se dogodilo, nakon što je za samo 75 sekundi nokautirao Johnsona, Fedor je znao da tu ne želi stati.

"Sutra bih vam znao reći više, no mogu reći da u ovom trenutku nemam plan završiti karijeru. Razgovarat ću sa Scottom Cokerom i sa svojom obitelji. Povući ćemo se u tišini, moliti se i Bog će nam reći što trebamo učiniti", rekao je Fedor medijima nakon borbe.

Pobjeda je velika, posebno jer je savladao jednog od vodećih Bellatorovih teškaša.

"Teško je reći gdje svrstati ovu pobjedu po pitanju mojih najvećih uspjeha. Ali, svakako je jedna od najvažnijih, ako u obzir uzmemo lokaciju, državu i moje godine. Osim toga, treba svakako gledati i na to da je Johnson težak protivnik", rekao je, objasnivši da mu je bilo čak i teže sve ovo odraditi nego u nekoliko prethodnih nastupa:

"Meni osobno je puno lakše boriti se u Americi. Tamo nemam toliko veliku pažnju na sebi, a i priredbe su striktno isplanirane. Ovdje kod kuće, naš kamp i pripreme, sve je bilo uz veliku pažnju medija. No, osjećam se na kraju sjajno, jako sam sretan jer je sve završilo na ovaj način. Donijeli smo radost gledateljima u dvorani."

Bellator za Fedora ima nekoliko zanimljivih opcija. Kako po pitanju boraca s njihovog rostera, tako i po pitanju ovih koje samo za borbu protiv legende mogu dovesti. Gledajući što pišu fanovi, oni bi najradije vidjeli Fedora u revanšu protiv nekoga tko ga je pobijedio. Takve opcije su recimo tri, Fabricio Werdum, Bigfoot Silva i Ryan Bader, prenosi fightsite.

Kopirati
Drag cursor here to close