Nema odustajanja

Berrettini ostao bez četvrtfinala, njegov prijatelj bez restorana

''Da, čuo sam ga. Teško da ga netko nije čuo. Bio je poprilično glasan. Žao mi je Bartoccija, jer taj restoran mu je bio sve u životu. Vidjet ću, pokušat ću pomoći Bertocciju''
Sport / Ostali sportovi | 08. 09. 2020. u 10:37 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Internet / Giovanni Bartocci

To je to. Dugo se pisalo i pričalo, dugo najavljivalo, ali na ovogodišnjem US Openu smo na kraju i dobili. Nema Đokovića, Nadala, Federera, Murraya, velike četvorke, ali je tu šest od osam igrača koji imaju manje od 25 godina. Tek su Carreno Busta i Thiem iskusniji s 29 odnosno 27. Tu su sada Shapovalov, Ćorić, De Minaur, Zverev, Medvedev, Rublev.

U preostalim mečevima četvrtfinala, nije bilo većih uzbuđenja. Prvo je Alex De Minaur izborio svoje prvo četvrtfinale na jednom od četiri velika. U prvom setu je Australac spasio četiri set lopte u prvom, nakon čega je izgubio samo pet gemova. Sličan rasplet smo imali u meču Dominica Thiema i Augera-Aliassimea. Kanađanin je u desetom gemu vratio break, zatim spasio dvije break lopte u narednom gemu, ali je Thiem bio čvrst do kraja. U preostala dva seta je prepustio dva gema Auger-Aliassimeu.

Najkvalitetniji od četiri odigrana meča bio je onaj između Andreya Rubleva i Mattea Berrettinija. Talijan je osvojio prvi set, ali je nakon toga imao još samo jednu break loptu. Kod 2:4 u četvrtom setu. Rublev je nastavku kontrolirao meč, pa su naredna tri završila identičnim rezultatom 6:3. Berrettini je prošle godine bio velika priča turnira. On i njegovi navijači, posebno Giovanni Bartocci, "ludi" vlasnik restorana u kojem su se hranili talijanski igrači. Bartocci je u međuvremenu ostao bez restorana Via Della Pace koji je nakon 17 godina izgorio, prije samog dolaska COVID-a-19 na Manhattan. Međutim, Bartocci je još uvijek tu, iako nema navijača pokušavao je pomoći Berrettiniju. Posebno kada je ovaj igrao na terenu broj 17, koji izlazi dijelom iz "balona" gotovo poput poluotoka, na krajnjem istočnom rubu Nacionalnog teniskog centra USTA Billie Jean King.

Bertocci nije želio ostati kod kuće, navijao je iako nije mogao vidjeti teren.

''Da, čuo sam ga. Teško da ga netko nije čuo. Bio je poprilično glasan. Žao mi je Bartoccija, jer taj restoran mu je bio sve u životu. Vidjet ću, pokušat ću pomoći Bertocciju'', rekao je nakon meča trećeg kola i pobjede Berrettini.

Bartocci, 41-godišnjak iz Rima, duge, mršave brade koja više priliči vjerskom svećeniku nego vlasniku modernog talijanskog kafića, bio je oduševljen rezultatom.

''Ako još uvijek preživljavam u ovom trenutku, to je zbog Mattea. Već sedam mjeseci ne radim, ali jedan od razloga što sam još uvijek ovdje je Matteo. Prošle godine nam je dao puno kredita, posao je rastao, puno ljudi je dolazilo u restoran. Tužan sam, nemam više restoran, ali ne odustajem, borim se. Poput Berrettinija'', naglasio je Bertocci.

US Open, osmina finala:

Frances Tiafoe (SAD) - Daniil Medvedev (Rusija, 3) 4:6, 1:6, 0:6
Matteo Berrettini Italija, 6) - Andrej Rublev (Rusija, 10) 6:4, 3:6, 3:6, 3:6
Felix Auger-Aliassime (Kanada, 15) - Dominic Thiem (Austrija, 2) 6:7, 1:6, 1:6
Vasek Pospisil (Kanada) - Alex De Minaur (Australija, 21) 6:7, 3:6, 2:6

Kopirati
Drag cursor here to close