Savez profesionalnog boksa

Beljo najbolji profesionalni boksač u BiH 

Damir Beljo najbolji profesionalni boksač u BiH.
Sport / Ostali sportovi | 07. 06. 2018. u 17:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Savez profesionalnog boksa u Bosni i Hercegovini sinoć je u Sarajevu uručio priznanja za istaknuti doprinos razvoju profesionalnog boksa u BiH, i to Kemalu Balukoviću, dugogodišnjem sportskom radniku i jednom od začetnika profesionalnog boksa u BiH, te Miri Jerkoviću treneru i sportskom radniku. 

Za najboljeg boksača za 2017. godinu Savez profesionalnog boksa u BiH je proglasio mostarskog "Bombardera" Damira Belju, na osnovu niza uspjeha koje je ostvario.

Beljo je također dobio i doživotnu licencu Saveza profesionalnog boksa u BiH, kako bi bili sigurni da će Beljo uvijek biti dio profesionalnog boksa u BiH i Saveza profesionalnog boksa u BiH. 

Beljo se zahvalio savezu na priznanju  najboljeg bh. profesionalca, posebo na "jako časnoj nagradi doživotne licence koju je dobio od jedinog krovnog saveza profesionalnih boksača. 

''Drugo, još važnije, je to što su odlučili da se više pozabave i našim profesionalcima koji sami sebi stvaraju priču preko lažnih mečeva i smiješnih titula i time jako negativno utječu na cijelu javnost, na ovaj sport, a i na mlade perspektivne reprezentativce koji bi mogli nešto napraviti u budućnosti'', napisao je Beljo na svom profilu na Facebooku.  

Kopirati
Drag cursor here to close