Ogorčen publikom u Wimbledonu

Becker kritizirao ponašanje navijača u finalu Wimbledona: Novak je veličina!

"Bio je vidno iznerviran, strijeljao je publiku pogledom, ali mislim da se jako dobro nosio s tim ogorčenjem i frustracijom, i bilo je jasno da se na to unaprijed pripremio", rekao je Boris Becker.
Sport / Ostali sportovi | 15. 07. 2019. u 13:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I slavni Boris Becker (51) osvrnuo se na prilično ružno ponašanje publike u Wimbledonu prema Novaku Đokoviću u finalu protiv Federera.

Becker smatra kako publika mora pokazati puno više respekta prema tenisaču koji izlazi na teren kao četverostruki osvajač turnira na ''svetoj travi''.

“Federer je najveći svih vremena i ima pravo dobiti svu ljubav, ali s druge strane morate poštovati Đokovića malo više. Nadam se da, ako budu igrali i sljedeće godine, da će biti još izjednačenije. Stigao je na zabavu između Federera i Nadala te im je pokvario. Sada, nakon 16 Grand Slamova, ljudi će se morati buditi uz veličinu Novaka Đokovića”, rekao je legendarni tenisač za BBC.

"Ponašanje publike ga je naprosto 'podbolo' da se bori u petm setu. Bio je vidno iznerviran, streljao je publiku pogledom, ali mislim da se jako dobro nosio s tim ogorčenjem i frustracijom, i bilo je jasno da se na to unaprijed pripremio", kazao je Becker.

Iako kaže kako je Švicarac najveći tenisač svih vremena, Becker daje šanse Novaku da postane ono što želi postati, a to je najuspješniji tenisač u povijesti.

“Novak još uvijek nije potpuno sretan, jedan je od najvećih, ali želi biti najveći svih vremena. Iskreno, mislim da može preuzeti se, ali ne bih to rekao sigurno. Utrka još traje. Beskonačne priče o tome tko će biti najuspješniji nastavit će se sve dok sva trojica igraju. Ne vidim kraja tom putu, svi će osvojiti još Grand Slamova”, zaključio je Nijemac.

Boris Becker bio je tri godine Novakov trener, a u tom je razdoblju Đoković osvojio 25 turnira, od čega šest grad slamova. Suradnju su sporazumno zaključili koncem 2016. godine.

Na kraju je 37-godišnji Federer je tako ostao na osam osvojenih Wimbledona, i dalje je vrhu ljestvice s ukupno 20 osvojenih Grand Slamova. Drugi je 33-godišnji Rafa Nadal sa 18, a treći godinu dana mlađi Đoković sa 16.

”J**o vam pas mater!”

Publika je otvoreno navijala samo za Federera i to do te mjere da je pljeskala nakon što je Đoković napravio dvostruku servis grešku, što je, treba naglasiti, baš ružno.

Srbin je imao i nekoliko ispada, što je razumljivo kada igra u ovakvim uvjetima, ali je pretjerao kada je reketom udario sučev stolac i zbog toga je dobio opomenu. Federer mu je kidao živce stalnim provjerama poena, a u jednom je trenutku pred kraj meča Đoković izgubio živce i žestoko opsovao sve.

”J**o vam pas mater!”, zagrmio je Đoković i nakon toga ubacio u ‘petu brzinu’ te osvojio Wimbledon.

Kopirati
Drag cursor here to close