Melbourne

Barty: Prekid nema veze s porazom

Za razliku od nekih koji bi vjerojatno razloge poraza pronašli u spomenutom prekidu, Barty to nije napravila.
Sport / Ostali sportovi | 17. 02. 2021. u 13:03 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva četvrtfinala, jedno polufinala, naravno u singlu i dalje ostaju najbolji rezultati Ashleigh Barty, najbolje tenisačice svijeta, na domaćem terenu u Melbourneu. Po igri prikazanoj do danas činilo se kako je barem finale tu nadohvat ruke. Ni ždrijeb nije bio loš, ali onda se pojavila Čehinja Karolina Muchova, pa će Australka morati čekati neku novu priliku. Muchova je napravila veliko iznenađenje, nakon što je u prvom setu uhvatila gem. Onda je došao medicinski time out, koji je potrajao desetak minuta. Nakon toga na terenu je bilo sve drugačije.

- Bilo je jako vruće, u jednom trenutku mi se počelo vrtjeti u glavi. Skoro sam se onesvijestila, imala sam osjećaj da ću se srušiti. Zbog toga sam zatražila pomoć. Liječnik mi je provjerio pritisak, temperaturu, koristili su puno leda da bi me rashladili, vjerujem da je led pomogao. Smirila sam se i pokušavala sam da ne mislim na greške koja sam pravila u prvom setu. Radim na svojoj mentalnoj snazi. Mislim i da ima veze s mojim karakterom, ja sam prilično opuštena.

Za razliku od nekih koji bi vjerojatno razloge poraza pronašli u spomenutom prekidu, Barty to nije napravila.

- Takva su pravila i sve je bilo po pravilima. Imala je pravo da koristi medicinski time out i tako stvari funkcioniraju. Igrala sam mnogo takvih mečeva i to ne bi trebalo da utiče na meč.  Ne treba ja da komentiram da li je ona povrijeđena ili nije. Ako je tražila pomoć onda joj je očito bila potrebna, pojasnila je Barty koja se osvrnula na svoju igru.

- Razočarana sam činjenicom da se nisam uspjela vratiti u meč. U prvom setu sam kontrolirala meč, a onda sam osjetila negdje polovinom drugog kako mi meč bježi iz ruku. Imala sam neke svoje prilike i nisam se uspjela posložiti, nisam pronašla način da kako da igram u trećem setu. Imam što da naučim iz ovog meča. Naravno da sam razočarana, ali nastavljam dalje, poručila je Barty.

Karolina Muchova je na WTA touru prisutna od 2013. godine, na Australian Openu nikada nije prošla dalje od drugo kola. Njen najbolji rezultat na grand slam turnirima bilo je četvrtfinale Wimbledona prije dvije godine.

- Ash je igrala odlično u prvom setu, skoro bez greške i bilo mi je jako teško. Izgledala sam izgubljeno. Nakon ukazane pomoći, počela sam igrati bolje, brže, više sam izlazila na mrežu, mislim da je to bio ključ uspjeha, istakla je Muchova.

Video: Ashleigh Barty v Karolina Muchova | Australian Open 2021 - Highlights | Tennis | Eurosport

 

Kopirati
Drag cursor here to close