Odlučeno

Baković novi izbornik muške odbojkaške reprezentacije BiH

Baković trenutno radi kao trener u Kataru u klubu El Jaish, a radi se o jednom od najkvalitetnijih trenera sa ovih prostora.
Sport / Ostali sportovi | 28. 02. 2019. u 14:13 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Edin Baković imenovan je za izbornika muške seniorske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine na period od šest mjeseci, odlučio je Upravni odbor Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici u Sarajevu.

Baković trenutno radi kao trener u Kataru u klubu El Jaish, a radi se o jednom od najkvalitetnijih trenera sa ovih prostora. U igračkoj karijeri upisao je 86 nastupa za reprezentaciju Hrvatske, a boje reprezentacije Bosne i Heregovine branio je 60 puta, priopćeno je iz OSBiH.

Za direktora muške seniorske odbojkaške reprezentacije BiH imenovan je Edin Glogić.

Upravni odbor razriješio je sve izbornike dužnosti, a osim Bakovića imenovan je izbornik ženske kadetske reprezentacije BiH, a ovu funkciju će obavljati Zoran Vidaković.

Nakon što je Amila Obradović razriješena sa pozicije generalnog sekretara, na osobni zahtjev, Upravni odbor ukazao je povjerenje Lejli Zonić koja će u narednih šest mjeseci biti generalni sekretar, sa mogućnošću produženja suradnje, navodi se.

Kopirati
Drag cursor here to close