Veliki poduhvat

Avanturist iz Njemačke pješači prema Japanu kako bi nazočio Olimpijskim igrama 2020.

Tijekom putovanja imao je priliku upoznati različite ljude i kulture, putovanje od 16.000 kilometara bi trebalo trajati 500 dana.
Sport / Ostali sportovi | 20. 10. 2019. u 21:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Christian Adeler (36) prije sedam mjeseci krenuo je pješke iz Njemačke prema Japanu, gdje namjerava pratiti Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, javlja Anadolija.

Pustolov Adeler na put je krenuo iz Lauchringena pod sloganom ”1 Man 1 Way“ (jedan čovjek, jedan put).

Tijekom putovanja imao je priliku upoznati različite ljude i kulture, putovanje od 16.000 kilometara bi trebalo trajati 500 dana.

Adeler stopira jedino u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, a nakon sedam mjeseci i puta od 5.350 kilometara, stigao je u Dogubayazit, u Turskoj.

Avanturist je ostao oduševljen bogatim kulturnim nasljeđem, naročito Palačom Ishak-paše koja je uvrštena na UNESCO-vu listu.

Nakon Dogubayazita nastavio je preostali put od 11.000 kilometara.

Christian Adeler kazao je kako je iz Lauchringena krenuo 14. ožujka, a kako bi pratio Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Pojasnio je kako su mu poznanstva i prijateljstva sklopljena na putovanju povećala motivaciju.

”Tijekom putovanja koje će trajati 500 dana, odnosno 16 mjeseci, preći ću put od 16.000 kilometara i vidjeti 16 zemalja. Namjeravam 25. srpnja 2020. stići u Tokio. Ukoliko izuzmemo vrijeme za odmaranje, svaki dan prelazim po 40 kilometara i budim se na novom mjestu. Upoznajem nove ljude i krajeve. Veoma je uzbudljivo i riječ je o zanimljivom eksperimentu“, rekao je Adeler.

O doživljajima tokom putovanja piše i na svom blogu, a u Turskoj se nalazi već deset tjednima.

”Obišao sam mnoge gradove od zapada do istoka. Turska je zemlja bogate povijesti i kulture“, rekao je Adeler koji je ostao oduševljen načinom na koji su se Turci ophodili prema njemu tijekom putovanja.

Dodao je kako mu ljudi na njegovom putovanju često poklanjaju sitnice i da je sklopio lijepa prijateljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close