Poraz u pet setova

Au revoir, Roland Garros: Džumhur ispustio dvije meč lopte protiv trećeg igrača svijeta

Najbolji bh. teniač propustio je veliku priliku da izbori nastup u osmini finala.
Sport / Ostali sportovi | 01. 06. 2018. u 16:07 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur nije se uspio plasirati među 16 najboljih igrača na drugom Grand Slam turniru sezone - Otvorenom prvenstvu Francuske u Parizu.

U meču 3. kola Džumhura je nakon velike borbe u pet setova i tri sata i 54 minuta igre zaustavio drugi nositelj i treći igrač svijeta Nijemac Alexander Zverev sa 6:2, 3:6, 4:6, 7:6 (3), 7:5.

Najbolji bh. tenisač propustio je veliku priliku da izbori nastup u osmini finala. U četvrtom setu je servirao za pobjedu, ali se njemački tenisač uspio vratiti i u ''tie-breaku'' izboriti peti set.

U odlučujućem setu Džumhur je drugi put propustio priliku pobijediti, nakon što je nije iskoristio meč loptu na servis Zvereva u devetom gemu. Nijemac se drugi put vratio i meč izjednačio na 5:5, da bi u sljedećem gemu napravio brejk, a zatim nakon drame u posljednjem gemu odservirao za pobjedu.

To je bio drugi meč 26-godišnjeg Džumhura i pet godina mlađeg Zvereva u kojem je rezultat u pobjedama sada izjednačen 1:1. U prvom meču bh. tenisač je krajem rujna prošle godine slavio u kineskom Shenzhenu sa 6:4, 7:5.

Džumhuru je ovo bio drugi put da igra u trećem kolu French Opena, a ukupno peti put na Grand slam turnirima, što je do sada ostao njegov najveći domet.

Zverev će u četvrtom kolu (osmina finala) igrati protiv boljeg iz meča Lucas Pouille (Fra) - Karen Kačanov (Rus).

Kopirati
Drag cursor here to close