ATP kup: Đoković odveo Srbiju u četvrtfinale

Srbija u zadnjem kolu igra rezultatski nevažan dvoboj protiv Čilea.
Sport / Ostali sportovi | 06. 01. 2020. u 15:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teniska reprezentacija Srbije postala je drugim četvrtfinalistom ATP kupa, nakon pobjede nad Francuskom 2-1 u dvoboju odigranom u Brisbaneu, osiguravši tako prvo mjesto u skupini A, dok Francuzima ostaje da se s Južnoafričkom Republikom bore za drugo mjesto i mogućnost proboja u četvrtfinale.

Benoit Paire je Francuskoj donio prednost pobjedom protiv Dušana Lajovića 6-2, 6-7 (6), 6-4. Novak Đoković je potom svladao Gaela Monfilsa sa 6-3, 6-2, da bi u odlučujućoj igri parova Đoković i Viktor Troicki pobijedili Nicolasa Mahuta i Edouarda Roger-Vasselina sa 6-3, 6-7 (5), 10-3.

Srbija u zadnjem kolu igra rezultatski nevažan dvoboj protiv Čilea, a u četvrtfinalu će igrati s lošijom od dvije drugoplasirane reprezentacije koje će se probiti u nokauz fazu natjecanja, što potencijalno mogu biti i Francuzi.

U skupini E Austrija je s maksimalnih 3-0 svladala Argentinu i uključila se u borbu za četvrtfinale. Da bi Austrijanci bili konkurentni u posljednjem meču u skupini će morati što uvjerljivije pobijediti Poljsku i čekati ishod dvoboja Hrvatske i Argentine. Poljacima bi tada najviše odgovarala maksimalna pobjeda Argentine, jer bi osvojili prvo mjesto. Hrvatskim tenisačima bilo kakva pobjeda donosi prvo mjesto, a mogu do nje i uz minimalan poraz.

U skupini B Španjolska i Japan su ostvarili druge pobjede te će u srijedu u međusobnom dvoboju odlučivati o pobjedniku skupine i izravnom plasmanu u nokaut fazu. No, i poražena reprezentacija iz tog dvoboja će imati dobre izglede za plasman u četvrtfinale s obzirom da su Španjolci ostvarili dvije maksimalne pobjede od 3-0, a Japan od šest mečeva dobio njih pet, a samo jedan izgubio.

Kopirati
Drag cursor here to close