Najavljujemo

Amel Tuka na prvom bh. atletskom natjecanju ove godine

U Centru Safet Zajko održat će se atletski miting Novi Grad Sarajevo na kojem će nastupati nekolicina olimpijaca.
Sport / Ostali sportovi | 23. 06. 2020. u 08:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Centru Safet Zajko održat će se atletski miting Novi Grad Sarajevo na kojem će nastupati nekolicina  olimpijaca.

''Ovo je jedini atletski miting u Sarajevu, i drugi ovog tipa u BiH, koji okuplja najbolje atletičare iz BiH i regije. Na ovogodišnjem petom izdanju svoju sezonu će otvoriti naš najbolji atletičar Amel Tuka'', ističu organizatori.

Dobro je poznato kako je pandemija uveliko oštetila sport, mnoga su natjecanja otkazana ili prolongirana, što je uveliko poremetilo postavljene ciljeve za sve sportaše i organizatore sportskih manifestacija.

Međutim to nije slučaj sa 5. Atletskim mitingom Novi Grad Sarajevu, koji će se na svu sreću organizatora i atletičara i atletičarki, održati na datum kad je i planiran za ovu godinu i tako biti prvo BH atletsko natjecanje ove godine.

''Očekujemo velika imena na našem mitingu, od kojih je najzvučnije Amel Tuka, koji će trčati 400m. Pored Tuke okupit ćemo velika imena u kugli, gdje će se natjecati dva olimpijca Kemal Mešić i Filip Mihaljević rekorder Hrvatske, na 100m imat ćemo najboljeg sprintera Makedonije, pored navedenih imat ćemo veliki broj BH reprezentativaca kao što je Jelena Gajić, Rusmir Malkočević, Bikić Haris, Srđan Samardžić i mnogi drugi natjecatelji iz BiH i regije'', ističe organizator Elmir Ćerimagić.

Vjeruje kako će svim atletičarima i atletičarkama upriličiti najbolje uvjete i atmosferu u kojoj će na najbolji način otvoriti ovu sezonu.

Video prošlogodišnjeg mitinga:

Video: 4. Atletski miting Novi grad Sarajevo

Miting će se održati 28.06. sa početkom od 18 sati. Ogranizatori očekuju veliki broj gledatelja i vjeruju da će skupa napraviti odličnu atletsku atmosferu u kojoj će uživati publika i sudionici.

Dan prije mitinga na istom mjestu će se održati i Quickie dječija atletska liga, projekt za najmlađe članove.

Organizator poziva roditelje da učlane svoje dijete s porukom “Možda je Vaše dijete sljedeći Tuka”.

Više o ligi pročitajte na https://atleta.ba/quickie-djecija-atletska-liga/

Kopirati
Drag cursor here to close