Nadia Podoroska

Argentinska kvalifikantica šokirala Svitoljinu

Napadačkom igrom Podoroska je potpuno razoružala favoriziranu 26-godišnju Ukrajinku koja je treći put poražena u četvrtfinalu Roland Garrosa.
Sport / Ostali sportovi | 06. 10. 2020. u 16:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Argentinska 23-godišnja kvalifikantica Nadia Podoroska (WTA - 131.) u svom je debitantskom nastupu na Roland Garrosu i na drugom Grand Slam turniru u karijeri stigla do polufinala šokiravši treću nositeljicu i petu tenisačicu svijeta Eljinu Svitoljinu pobijedivši ju sa 6-2, 6-4 za samo 79 minuta.

Napadačkom igrom Podoroska je potpuno razoružala favoriziranu 26-godišnju Ukrajinku koja je treći put poražena u četvrtfinalu Roland Garrosa u kojem još nikada nije stigla dalje od tog stadija natjecanja. Podoroska je imala 30 izravnih poena, a Svitoljina samo osam, tako da joj nije pomoglo što je nešto manje griješila u odnosu na Argentinku (22-30).

Svitoljina je čak osam puta izgubila gemove u kojima je imala prednost početnog udarca, dok je uspjela pet puta oduzeti servis suparnici.

Nadia Podoroska je ulaskom u polufinale Roland Garrosa osigurala skok od gotovo 90 mjesta na novoj WTA ljestvici, na kojoj će se naći u društvu 50 najboljih tenisačica svijeta. Posljednja Argentinka koja se uspjela probiti do polufinala Roland Garrosa bila je Paola Suarez 2004.

Za mjesto u svom prvom Grand Slam finalu borit će se protiv bolje iz dvoboja 19-godišnje Poljakinje Ige Swiatek (WTA - 53.) i 26-godišnje talijanske kvalifikantice Martine Trevisan (WTA - 159.), prenosi Hina.

 

TENISAČICE - 4. kolo

Danielle Collins (SAD) - Ons Jabeur (Tun/30) 6-4, 4-6, 6-4

Četvrtfinale

Nadia Podoroska (Arg) - Elina Svitolina (Ukr/3) 6-2, 6-4

Kopirati
Drag cursor here to close