Nejasne okolnosti

Argentinci na ulicama: Maradona je ubijen

Demonstracije na društvenim mrežama pod sloganom "pravda za Diega koji nije umro, ubili su ga" organizirale su razne navijačke skupine.
Sport / Ostali sportovi | 11. 03. 2021. u 10:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stotine Argentinaca izašle su u srijedu na ulice u znak prosvjeda zbog Diega Armanda Maradone, koji je umro u nejasnim okolnostima prošlog studenog.

''Maradona je ostavljen da umre i nije fer da čovjek koji nam je dao toliko završi tako'', rekao je AFP-u Abel Chorolque, 44-godišnji taksist, u znak prosvjeda.

Demonstracije na društvenim mrežama pod sloganom "pravda za Diega koji nije umro, ubili su ga" organizirale su razne navijačke skupine.

Istražitelji još ispituju liječenje jednog od najboljih nogometaša svih vremena prije njegove smrti kako bi utvrdili hoće li podići optužnicu protiv grupe ljekara koji su ga liječili.

Dvije njegove odrasle kćerke, Dalma i Gianinna, kao i najmlađe od njegovo petero djece, osmogodišnji Diego Fernando, bili su na prosvjedima, ali su otišli kad se atmosfera pojačala.

Okupljeni su prijetili smrću Matiasu Morli, posljednjem Maradoninom odvjetniku koji je izabrao liječnike za njegovo liječenje.

Maradona se u životu borio s ovisnostima o kokainu i alkoholu, a u zadnje vrijeme je patio zbog jetre, bubrega i kardiovaskularnih bolesti.

Kopirati
Drag cursor here to close