Tenis

Andy Murray ohrabren povratkom na teren nakon sedam mjeseci

Murray je sedam mjeseci izbivao s terena zbog ozljede zdjelice, a posljednji natjecateljski meč imao je u studenome 2019.
Sport / Ostali sportovi | 28. 06. 2020. u 13:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekadašnji svjetski broj 1 i dvostruki olimpijski pobjednik, britanski tenisač Andy Murray, rekao je da je ohrabren svojim nastupom na ekhibicijskom turniru "Battle of the Brits", na kojem je u subotnjem polufinalnu poražen od Daniela Evansa sa 1-6, 6-3, 10-8.

Murray je sedam mjeseci izbivao s terena zbog ozljede zdjelice, a posljednji natjecateljski meč imao je u studenome 2019.

Na turniru najboljih britanskih tenisača u Roehamptonu, u jugoistočnom dijelu Londona, Murray je odigrao četiri meča u pet dana i ostvario dvije pobjede. Pobijedili su ga Daniel Evans i Kyle Edmund koji će se u nedjelju boriti za naslov, javlja Hina.

"Nisam mogao dovoljno dugo držati visoku razinu igre", objasnio je Murray komentirajući polufinalni poraz od Evansa.

"No, igra je tu. Moramo samo više trenirati, pripremiti se i doći ću do konstante. Ono što sam odigrao u pojedinim trenucima je vrlo ohrabrujuće. Samo što u mečevima nisam mogao to činiti dovoljno dugo", zaključio je Murray koji je u nedjelju trebao igrati meč za treće mjesto protiv Camerona Norrieaja, ali je odustao zbog lakše ozljede potkoljenice.

"Ovo je bio veliki iskorak u odnosu na ono što sam do sada radio i s tim sam se relativno dobro fizički nosio. Iz meča u meč sam se bolje kretao i više dobivao na samopuzdanju. Bio je to pozitivan tjedan", rekao je dvostruki osvajač Grand Slam naslova i višestruki finalist koji u planiranom povratku tenisača natjecanjima namjerava igrati samo turnir u Washingtonu, koji bi trebao početi 14. kolovoza te dva tjedna poslije zaigrati na US Openu, na kojem je slavio 2012.

Na takav raspored se odlučio kako bi smanjio mogućnost od obnavljanja ozljede. Prema revidiranom ATP kalendaru, tenisači bi u nešto više od mjesec dana trebali nastupiti na dva Grand Slam turnira, već spomenutom US Openu i za rujan odgođenom Roland Garrosu, te na tri natjecanja iz serije Masters 1000: Western & Southern Openu koji će biti odigran uoči US Opena u New Yorku, umjesto u Cincinnatiju, Mutua Madrid Open i Internazionali BNL d'Italia u Rimu.

Murray nije jedini koji će preskakati turnire. Mnogi su najavili da će prioritet dati Grand Slam turnirima, a ima i onih koji bi mogli zaobići odlazak u SAD te se koncentrirati na niz europskih turnira na zemljanoj podlozi u rujnu.

Reducirani broj nastupa bi mogao značajno utjecati na renking igrača, ako ne dođe do nekih promjena u sustavu bodovanja, što Murray zagovara i predlaže privremeni dvogodišnji sustav zbrajanja bodova, kako "igrači koji nisu u mogućnosti braniti svoje bodove na uobičajen način, ne bi bili za to kažnjeni".

Kopirati
Drag cursor here to close