Tenis

Andreescu: Ispunila sam svoj san, u finalu igram protiv Serene

U četvrtfinalu je Bianca napravila preokret, u polufinalu je slavila u dva seta iako je Bencic prva imala set loptu kod 5:4 u prvom, odnosno veliku prednost u drugom.
Sport / Ostali sportovi | 06. 09. 2019. u 19:00 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ona je definitivno najveća priča ovogodišnjeg US Opena, bez obzira kako završilo finale. Bez obzira na to što se bude dogodilo u konkurenciji tenisača.

Bianca Andreescu je napravila veliki posao ulaskom u finale. Možda u ovom trenutku to i nije neko iznenađenje s obzirom na to da je Kanađanka ove godine uzela Indian Wells i Toronto, ali ne treba zaboraviti da je Andreescu četiri mjeseca bila aut zbog povrede, da je na prethodna dva US Opena poražena na startu kvalifikacija, te je prošle godine u ovo vrijeme bila tek 208. igračica na WTA rang listi.

''Da je neko rekao prošle godine u ovom vrijeme da ću biti u završnici US Opena, rekla bih mu da je lud. U pojedinim trenucima mi se čini kao da sanjam. Upitam se trebali neko da me bocne, je li ovo stvarno?'', rekla je.

U četvrtfinalu je Bianca napravila preokret, u polufinalu je slavila u dva seta iako je Bencic prva imala set loptu kod 5:4 u prvom, odnosno veliku prednost u drugom.

Vodila je Švicarkinja 4:1 i 5:2, a onda je mlada Kanađanka uzela pet gemova zaredom.

''Moj rezultat pokazuje što u tenisu može da se dogodi u samoj jednoj godini. Nakon ulaska u finale mogu reći da sam jako puno naučila, da sam strašno napredovala. Sada sam tu u finalu. Ovo je nešto o čemu sam sanjala, ali sam sigurna da su mnogi sumnjali da ću i ostvariti.  Ja sam počela da vjerujem još na početku godine, na turniru u Aucklandu, onda je nešto kasnije došao Indian Wells'', navodi ona.

''Mom treneru, ljudima u svom timu stalno sam pričala kako želim da igram u finalu US Opena protiv Serene Williams prije njenog povlačenja. Protiv sebe ću u finalu imati jednu od najboljih igračica svih vremena, ali vjerujem da mogu ostati u ritmu, da mogu odigrati kvalitetan meč'', tvrdi Bianca Andreescu.

Kopirati
Drag cursor here to close