Amina o svojim uspjesima

Amina Kajtaz: U Zagrebu je lijepo, ali ljubav prema Neretvi je nešto iznad svega

Amina je govorila i o životu u Zagrebu u koji je došla prošle godine kada je potpisala za zagrebačku Mladost.
Sport / Ostali sportovi | 27. 05. 2018. u 09:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Amina Kajtaz

Amina Kajtaz, najbolja plivačica Bosne i Hercegovine, nedavno je na mitingu u Dubrovniku isplivala novi državni rekord  u disciplini 100 metara delfin (1.00,08).

Sudionica Ljetnih olimpijskih igara u Rio de Janeiru, u Hrvatskoj je isplivala B normu za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu, a to je ujedno preduvjet za odlazak na Olimpijadu.

Lijepa Mostarka, u razgovoru za Radiosarajevo.ba, tvrdi da je zadovoljna trenutnom formom i da joj je uspjeh u Dubrovniku dodatna motivacija uoči narednih izazova.
''Iskrena da budem, malo sam sada umorna kako smo imali veoma naporan period. U ovom trenutku mi je najvažnija forma, tako da su svi rezultati u drugom planu. Ono što me posebno zanima je Europsko prvenstvo u Glasgowu, gdje me očekuje jaka konkurencija. U Škotskoj se nadam dobrim rezultatima'', kaže Kajtaz.

Osim nastupa na EP-u, Aminu za mjesec i po očekuje i nastup na Mediteranskim igrama u Tarragoni.

 ''Za nastup u Španjolskoj se neću posebno spremati, jer sam planira da formu tempiram za Europsko prvenstvo, koje mi je mnogo važnije. Na oba natjecanja idem bez opterećenja, jer sam u Dubrovniku izborila B normu za Svjetsko prvenstvo'', navodi Kajtaz.

Amina je govorila i o životu u Zagrebu u koji je došla prošle godine kada je potpisala za zagrebačku Mladost.

 ''Sada sam se većinom snašla. U Zagrebu mi je lijepo, ali slabije izlazim. Pronašla sam nove prijatelje, ali uglavnom vrijeme provodim na bazenu. Kolege su jako dobre i svi su fokusirani na rad, tako da mi to daje dodatnu motivaciju'', naglasila je Kajtaz.

Kada se s njom razgovara o Mostaru, Amina uvijek uzdahne. Ljubav prema gradu na Neretvi je nešto iznad svega i s ničim drugim se ne može usporediti.

 ''U Mostaru su mi ostali roditelji, s kojima sam svakodnevno u kontaktu. Naravno, tu su i prijatelji koje odmah odem posjetiti čim dođem u Mostar. Putovi su nam trenutno na različitim stranama, ali svi znamo da ćemo jednog dana ponovo biti skupa'', podvukla je Kajtaz, dodavši da i Fudbalski klub Velež zauzima posebno mjesto u njenom srcu.

Kopirati
Drag cursor here to close