Okreće se menadžmentu

Amina Kajtaz: Od plivanja se ne može živjeti

Amina je u rodnom Mostaru upisala master studij. Njen izbor bio je poslovni menadžment, jer, kako kaže, od plivanja se ne može živjeti.
Sport / Ostali sportovi | 26. 11. 2018. u 16:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Amina Kajtaz već duže od godinu nalazi se u Zagrebu, gdje nastupa za svoj novi klub Mladost.

Za nju, kao i za druge, svaki početak bio je težak, ali ona se sada već navikla na život u glavnom gradu Hrvatske.

Težak početak

''Tako je, upravo je prošla godina otkako sam se doselila u Zagreb. Svaki početak zaista je težak i lagala bih ako bih rekla da je sve bilo idealno. Naravno, svakom čovjeku potreban je određen period da se navikne na nešto novo, pa tako i meni. Sada mi se Zagreb kao grad mnogo više sviđa kao i naravno ljudi oko mene'', kaže Kajtaz.

Mlada Mostarka zadovoljna je uvjetima i infrastrukturom u Zagrebu te smatra da gradonačelnik Milan Bandić mnogo ulaže u sport, što se na kraju najbolje vidi po ostvarenim rezultatima, piše Dnevni avaz.

''Zagreb ima četiri zatvorena olimpijska bazena. U sportskom parku Mladost, gdje svakodnevno treniram, imam dva 50-metarska zatvorena bazena i teretanu što u Mostaru, nažalost, nisam imala. Mnogi sportaši dolaze ovdje, jer ovaj grad ima svijetlu perspektivu i to ne samo u branši sporta'', ističe Amina (22).

Na nedavno održanom međunarodnom plivačkom mitingu Mladosti, Amina je isplivala dva nova državna rekorda, i to u disciplini 100 metara mix (1:03,79 minuta) i 200 m mix (2:15,17).

Spomenuti miting poslužio je Amini kao priprema prije odlaska na Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u prosincu u Kini.

''Miting Mladosti bilo je dobro natjecanje pred Svjetsko prvenstvo u Kini. Zadovoljna sam rezultatima obzirom da sam u sredini sezone tada bila. Sada smo već počeli sa laganim opuštanjem, takozvani taper, kako mi to plivači zovemo'', kaže Kajtaz.

Kao i pred svako veliko natjecanje, kaže da postoji pritisak, ali će se potruditi da ostvari što bolji rezultat.

''Radila sam jako i dobro, ali plivanje je čudan sport i dosta zavisi od okolnosti, sreće i naravno raspoloženja. Pritisak uvijek postoji, ali to je neka pozitivna trema. Ja se neću na to obazirati, uradit ću najbolje što mogu'', poručuje bh. plivačica.

Inače, nakon što je diplomirala nutricionizam i zdravlje, Amina je u rodnom Mostaru upisala master studij. Njen izbor bio je poslovni menadžment, jer, kako kaže, od plivanja se ne može živjeti.

Dobar plan

''Diplomirala sam nutricionizam i zdravlje. Htjela sam, naravno, nastaviti školovanje, jer od plivanja se, nažalost, ne može živjeti. To je drugačiji sport za razliku od nogometa, tenisa i slično. Poslije karijere bih voljela nešto raditi u mojoj struci. Uz dobru volju i pozitivnu energiju sve se uspije stići, bitno je imati dobar plan'', poručuje mlada Mostarka.

Zbog brojnih obaveza, Amina ustaje već u pet ujutro.

''Trening mi počinje u 6.30 i traje do devet sati. Nakon toga imamo teretanu ili vježbe. Poslije treninga često odem s prijateljima na kavu ili doručak.

Kada dođem kući, često znam pogledati neki film, zabavnu emisiju ili učiti. Drugi trening počinje u 15 i traje do 17 sati. Nakon drugog treninga slijedi večera ili odlazak na masažu, istezanje i navečer naravno učenje i odmor'', opisuju Amina jedan svoj dan u Zagrebu.

Zahvalnost treneru

Kajtaz je zadovoljna ovom godinom, a o Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. još ne razmišlja.

''Želim zahvaliti mom treneru Lovrencu Franičeviću, kao i mom klubu Mladosti na velikom angažmanu. Također, želim zahvaliti mojim roditeljima, sestri i mom drugom klubu KVS Orka na neizmjernoj podršci'', kaže Amina.

Kopirati
Drag cursor here to close