Plivački klub Velež

Ajna Talić i Danja Alikalfić do medalja na plivačkom mitingu u Sarajevu

Plivački klub “Velež” je bio predstavljen sa 18 natjecatelja. Ostvaren je plasman na 15. mjesto u konkurenciji svih klubova u ekipnom bodovanju, a osvojene su i tri medalje.
Sport / Ostali sportovi | 26. 09. 2021. u 08:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protekle je subote održan je VI Međunarodni plivački miting “Sharks Kup 2021” kojeg je organizirao Plivački klub “Sharks” iz Sarajeva. U veoma dobroj organizaciji na Olimpijskom bazenu “Otoka” u Sarajevu sudjelovalo je 460 natjecatelja u konkurenciji 26 plivačka kluba iz Albanije, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Plivački klub “Velež” je bio predstavljen sa 18 natjecatelja. Ostvaren je plasman na 15. mjesto u konkurenciji svih klubova u ekipnom bodovanju, a osvojene su i tri medalje.

Boje Kluba branili su Lejna Kreso, Harun Hajdarović, Fatih Agović, Džana Žmiro, Dani Ridvan Bošnjić, Benjamin Halilović, Lana Zlomušica, Ajnur Talić, Jan Bošnjak, Harun Salčin, Eldin Šendro, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Fatih Boškailo, Ajna Talić, Ema Penava, Emin Begić i Abdullah Marić.

''Zacrtani cilj pred ovo natjecanje bio je pomjeranje granica osobnih rekorda što su uspjeli svi plivači u gotovo svim disciplinama koje su plivali. Posebno su se istaknule dvije prelijepe djevojčice Ajna Talić i Danja Alikalfić. Ajna Talić (2012) je nakon veoma kratkog perioda treniranja pokazala veliku upornost i ljubav prema ovom sportu te je sav trud krunisala s dvije medalje na ovom natjecanju, jednom srebrnom i jednom brončanom. Druga je bila u disciplini 50 metara prsno, a treća na 50 metara delfin'', priopćili su iz Plivačkog kluba Velež.

Danja Alikalfić (2011) je osvojila jednu brončanu medalju i to u disciplini 50 metara delfin stilom, u svojoj kategoriji.

Plivači Veleža nastavljaju sa pripremama za nove izazove koje dolaze veoma brzo.

Kopirati
Drag cursor here to close