Naučili skijati prije sedam godina

Afganistan prvi put na Zimskim olimpijskim igrama

Sportaši koji će predstavljati Afganistan aučili su skijati prije sedam godina u afganistanskom skijaškom centru Bamyjan.
Sport / Ostali sportovi | 03. 02. 2018. u 12:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Afganistanski olimpijski odbor je prvi put u povijesti prijavio je svoje sportaše za nastup na Zimskim olimpijskim igrama, koje za pet dana počinju u Pyeongchangu.

Prvi afganistanski sportaši na Zimskoj olimpijadi su  alpski skijaši Sajed Alishah Farhang i Sajjad Husaini, koji će se u Južnoj  Koreji natjecati u veleslalomu. Za nastup na igrama pripremali su se četiri godine, prenosi STA.  
  
Naučili su skijati prije šest odnosno sedam godina u afganistanskom skijaškom centru  Bamyjan, a trenutno se pod vodstvom švicarskog trenera  Andreasa Hannija pripremaju u St. Moritzu.

''Olimpijski nastup za mene znači  ostvarenje sna. Afganistan nije samo rat, kod nas se događaju i  druge stvari i jedna od tih je skijanje'', kazao je 26-godišnji Husaini, koji je počeo skijati 2012, nakon povratka iz Irana, gdje je boravio 13 godina kao ratna izbjeglica. 

''Ovo je naša četvrta zima priprema u Švicarskoj za Olimpijske igre. Napravili smo veliki napredak'', izjavio je 27-godišnji Farhang.

Njihove pripreme za Olimpijske igre financirale su strane organizacije.

Kopirati
Drag cursor here to close