Red Bull Monserrate Cerro Abajo

Adrien Loron pobjednik najdužeg biciklističkog spusta u urbanom okruženju

Spust vodi niz vijugavu stazu dugu preko 2.400 metara, kroz uske i strme uličice, preko oštrih zavoja i skakaonica. Na stazi se nalazi više od 1000 stepenica i 27 prepreka.
Sport / Ostali sportovi | 18. 02. 2021. u 16:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski biciklist je pobjednik četvrtog izdanja utrke Red Bull Monserrate Cerro Abajo, održanog prošlog tjedna u Bogoti, glavnom gradu Kolumbije.

Red Bull Monserrate Cerro Abajo je biciklistička utrka kojoj nema premca, najduži i jedan od najtežih biciklističkih spustova u urbanoj sredini na planeti.

Beskrajni nizovi stepenica na brdu ponad kolumbijske prijestolnice su savršen teren za ovaj jedinstveni izazov.

Spust vodi niz vijugavu stazu dugu preko 2.400 metara, kroz uske i strme uličice, preko oštrih zavoja i skakaonica. Na stazi se nalazi više od 1000 stepenica i 27 prepreka.

Sudionici polaze sa vrha brda smještenog 3.152 metra iznad površine mora.

Utrka je 2019. godine ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najduži biciklistički spust u urbanom okruženju na svijetu.

Natjecanje je ove godine okupilo 21 vrhunskog vozača iz osam zemalja, a pobjeda je pripala francuskom biciklisti Adrienu Loronu, koji je sa vremenom 4:31,485 ujedno postavio novi rekord utrke.

Drugoplasirani je bio Kolumbijac Jhony Betancurth sa svega 0,8 sekundi zaostatka za pobjednikom, dok je treći bio još jedan domaći natjecatelj, Rafael Gutierrez.

''Ova staza vas stvarno 'protrese' i cijelo vrijeme vas bacaka na sve strane. Morate držati pravac, što je jako teško. Razina natjecanja je sjajna, mnogo je mladih ljudi, svi su odlični, imaju dobru tehniku i uvijek žele napredovati. Danas je bio sjajan dan za mene. Treći put sudjelujem u ovoj utrci, i za ovaj izazov sam se pripremio i fizički i mentalno“, izjavio je Loron nakon pobjede.

Kopirati
Drag cursor here to close