Köln

Adnan Ćatić već četiri noći iza rešetaka

Zahtjev za puštanje uz kauciju još nije ni predat
Sport / Ostali sportovi | 09. 04. 2019. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Adnan Ćatić, bivši profesionalni svjetski prvak u boksu

Adnan Ćatić, bivši profesionalni svjetski prvak u boksu, nalazi se u pritvoru nakon što je, pod optužbama za utaju poreza, uhićen prije nekoliko dana u Kölnu. Nakon četiri dana provedena iza rešetaka, još nije izvjesno kada bi mogao izaći iz zatvora.

Njemački list "Express" javlja da su dokazi za poreznu utaju protiv Ćatića veoma ozbiljni. Glasnogovornik tužiteljstva u Kölnu Renke Hoogendorp kazao je da Ćatićev odvjetnik uopće nije podnio zahtjev za pregovore o njegovom puštanju iz zatvora uz kauciju niti je ikakav zahtjev takve vrste predati sudu.

"Express" dalje obrazlaže da agencije za provođenje zakona nemaju praksu da zadržavaju osumnjičenog za utaju poreza toliko dugo u pritvoru, osim ako se ne radi o ozbiljnom slučaju.

Naime, kako njemački list piše, firma u vlasništvu Adnana Ćatića "Sturm Box Promotion GMBH" je u srpnju 2010. godine zaključila ugovor s marketinškom agencijom "UFA Sports" i njemačkim kanalom Sat 1, prema kojem je trebao zaraditi između 1,8 i dva milijuna eura po meču.

Ubrzo nakon toga, Ćatić je pozitivno testiran na doping.

Ahmet Oner, Ćatićev menadžer, navodno je bio uključen u ovaj biznis. Oner je govorio da su isposlovali 20 milijuna eura, a Avaz prenosi da su godišnje prijavljivali znatno niže iznose poreza.

Podsjećamo, Ćatić je uhićen u petak, prema navodima policije u Kölnu. Nalog za uhićenje izdao je Ured državnog tužitelja u Kölnu, Odjel za gospodarski kriminal.

Prema izvještaju “Bild am Sonntaga”, uhićenje se dogodilo tijekom Ćatićeve posjete Sajmu fitnesa "Fibo", a uoči gala priredbe u Minhenu povodom 70. rođendana njemačke boksačke federacije BDB, gdje je bivši svjetski prvak trebao biti jedan od istaknutih gostiju.

Kopirati
Drag cursor here to close