Povratak

Adnan Ćatić poslao protivnika na spavanje: Bilo je čudno

''Boljele su me ruke. Nakon toliko vremena bilo je pomalo čudno boksati'', rekao je Ćatić nakon borbe, piše njemački Bild.
Sport / Ostali sportovi | 20. 12. 2020. u 07:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji bosanskohercegovački boksač Adnan Ćatić alias Felix Sturm, u subotu je boksao nakon pet godina pauze, a protivnik mu je bio njemački bokser Timo Rost.

Prva runda je prošla u odmjeravanju snaga i ispitivanju terena. Oba boksera su pokušali direktima uspostaviti kontrolu u ringu.

U drugoj rundi Ćatić je krenuo ofenzivnije te sa nekoliko serija uspio je uzdrmati protivnika. Posebno su bili opasni Ćatićevi aperkati koji su nanosili štetu protivniku. Druga je runda je prošla u Adnanovoj inicijativi.

Naredna runda je protekla u međusobnom nadmudrivanju. Forsirala se borba sa poludistance, te su oba borca pokušala pobijediti rundu na bodove.

Četvrta runda obilježila je dominaciju Ćatića. Potpuna kontrola ringa, odlični direkti koji su onemogućavali Rosta da skrati distancu i vrhunski rad iz klinča, Ćatiću su odigurali pobjedu u ovoj rundi.

Na početku pete runde Rost je krenuo žestoko, svjestan da meč gubi na bodove. Ćatić je iskustvom i odličnom tehnikom uspio da osujeti Timove napade, javlja RadioSarajevo. Peta, kao i prethodne runde, otišle su na stranu Ćatića.

''Boljele su me ruke. Nakon toliko vremena bilo je pomalo čudno boksati'', rekao je Ćatić nakon borbe, piše njemački Bild.

U ovoj borbi je pokazao da je tehnički bolji boksač od Rosta.

''Timo je odradio dobar posao i pružio jak otpor'', rekao je Ćatić.

Ćatić je uoči borbe s Rostom najavio da će ukoliko pobijedi zatražiti revanš od Oscara de la Hoya.

De la Hoja je u mirovini od 2009. godine i vidjet ćemo da li će se odazvati na poziv Ćatića.

''Pustit ću da sve ide svojim tijekom. Pristajem na svaku borbu'', rekao je Ćatić, piše Bild.

Kopirati
Drag cursor here to close