Posjeta Sarajevu

Adnan Ćatić obećao Sarajevu meč za naslov

Sport / Ostali sportovi | 23. 03. 2016. u 11:19 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Sarajevske županije Elmedin Konaković primio je svjetskog boksersačkog prvaka Adnana Ćatića koji ovih dana boravi na odmoru u Sarajevu.

Ovom prilikom, Ćatić je i osobno prenio svoju želju i namjeru premijeru Konakoviću da svoj sljedeći profesionalni meč organizira u našem glavnom gradu pred bosanskohercegovačkom publikom, čime bi Sarajevo definitivno uvrstio na mapu svjetskih gradova u kojima su se održavali najveći boksački mečevi.

Adnan Ćatić alias Felix Sturm u veljači je u Oberhausenu, nakon meča protiv Fjodora Čudinova, kada je peti put osvojio naslov svjetskog prvaka u WBA verziji u srednjoj kategoriji, javno u ringu iznio ovu svoju želju.

Premijer Konaković je, uz čestitke Ćatiću na postignutim rezultatima u njegovom dosadašnjem profesionalnom angažmanu, istaknuo da je Sarajevska županija spremna za organizaciju ovog boksačkog spektakla, priopćeno je iz Press službe Sarajevske županije.

''Organizaciju ovog meča smatramo ukazivanjem velike časti i Vlada Sarajevske županije je spremna osigurati sve potrebne uvjete za ovaj vrhunski događaj, jer to je najmanje što možemo uraditi za ljude koji na najbolji način promoviraju našu zemlju u svijetu'', naglasio je premijer Konaković.

Kopirati
Drag cursor here to close