Mini nogomet

Završena Wwin mini nogometna liga 2018/2019

U ligi je nastupilo 14 ekipa koje se igrale po dvokružnom sistemu međusobno. Pobjednik lige je momčad Deniroma, dok su drugo i treće mjesto zauzele ekipe Drugi način i Caffe Kula-Hotel Amicus.
Sport / Ostali sportovi | 16. 05. 2019. u 15:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon sedam mjeseci natjecanja u Arena sport centru završena je Wwin mini nogometna liga koja se igrala pod okriljem udruge za promidžbu mini nogometa i rekreacije sa sjedištem u Vitezu.

U ligi je nastupilo 14 ekipa koje se igrale po dvokružnom sistemu međusobno. Pobjednik lige je momčad Deniroma, dok su drugo i treće mjesto zauzele ekipe Drugi način i Caffe Kula-Hotel Amicus.

Upravo će ove 3 ekipe predstavljati Mostar na završnici prvenstva BiH u minino gometu koje će se održati 8. i 9. lipnja u Vitezu, dok je momčad Cvjećarna Masline/Tiskara Mette osvojila nagradno putovanje u Munchen na utakmicu Bayern - Eintracht u organziciji Arena Sport centra, tako što su u finalu nagradnog play-offa pobijedili pobjednike lige, momčad Deniroma.

Naime, mini nogomet je sport koji je u velikoj ekspanziji. Pravila su takva da se igra 2x20 minuta u sustavu 5+1. Dimenzije terena su 46x26, golovi 4x2, dok se igra sa “peticom” loptom. Možemo slobodno kazati da je mini nogomet “mix” futsala i velikog nogometa, a kod nas se može zaigrati zasad po pravilima samo u Vitezu, koji zahvaljujući Bojanu Rajkoviću, ima teren sa pravim dimenzijama koje zahtjeva ovaj sport i kao takav domaćin je završnica prvenstva koje će se ove godine održati po četvrti put.

Na završnici će sudjelovati 18 ekipa iz 6 gradova u kojima se igrala liga tijekom godine, a to su Vitez, Mostar, Sarajevo, Lukavica, Kakanj i Tuzla.

Iz svakog grada dolaze po 3 ekipe koje će biti raspoređene u 6 grupa. Prve dvije ekipe će osigurati nastup u mini nogometnoj ligi prvaka, koja će se ove godine održati u talijanskom Riminiju početkom rujna.

Foto: Privatna arhiva / Reprezentacija BiH u mini nogometu

Zahvaljujući već spomenutim ljudima iz Viteza, prije svega predsjedniku udruge za promidžbu mini nogometa i rekreacije Bojanu Rajkoviću i potpredsjedniku Draganu Kupreškiću, osnovana je reprezentacija Bosne i Hercegovine koju kao izbornik vodi Josip Kupreškić.

Reprezentacija iza sebe ima par velikih natjecanja na kojima su ostvarili zapažene rezultate, a posebno valja izdvojiti 3. mjesto na EP u Hrvatskoj 2015. godine, dok su na EP u Mađarskoj 2016, Češkoj 2017. i Ukrajini 2018. ostvarili plasman među 8 najboljih.

Na SP u Tunisu prošle godine BiH je ostvarila plasman među 16 najboljih ekipa. Ove godine izabranike Josipa Kupreškića očekuje SP u Australiji od 1. listopada.

Kopirati
Drag cursor here to close