Medalje, priznanja

Vrlo uspješan nastup sportaša Mostara u Italiji

Rukometaši su se plasirali na četvrto mjesto, Odbojkašice na pijesku su na sedmom mjestu, dok su basketaši muškarci na osmom mjestu, a vaterpolisti Mostara na šestom mjestu.
Sport / Ostali sportovi | 30. 09. 2019. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uspješno su završene 3. Jadransko - jonske igre mladih u Anconi. Na igrama je učešće uzelo 1.000 natjecatelja iz 16 zemalja i to Austrija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Danska, Estonija, Letonija, Poljska, Češka, Rumunjska, Hrvatska, Grčka, Crna Gora, Srbija, Slovenija, i domaćin Italija.

U veoma jakoj konkrenciji Mostarci su ostvarili zapažen uspjeh. Nogometna reprezentacija Mostara zauzela je prvo mjesto. Ženska reprezentacija Mostara u basketu 3x3 plasirala se na treće mjesto. Amina Siladžija u bacanju kugle bila je druga, Amila Kahriman treća na 1.000 metara, te Irna Kapković u skoku u dalj zauzima treće mjesto.

Rukometaši su se plasirali na četvrto mjesto, Odbojkašice na pijesku su na sedmom mjestu, dok su basketaši muškarci na osmom mjestu, a vaterpolisti Mostara na šestom mjestu. U tenis natjecanju Aleksa Babić je osvojio treće mjesto.

Reprezentaciju Grada Mostara u nogometu predstavljali su igrači: Veleža, Zrinjskog, Branitelja, Mostara, Blagaja, rukomet su predstavljali igrači Veleža i Zrinjskog, basketaši su bili iz ŽKK Zrinjski 2010 i Lokomotive, dok su atletičari iz Zenice, vaterpolisti iz kluba Invitctum iz Sarajeva.

TK Mostar i Mostar SG dali su predstavnike u ženskoj i muškoj konkurenciji, a odbojkašice dolaze iz mostarskog Studenta. Dženan Šuta, viši sportski menadžer Sportskoga saveza Grada Mostara za portal Bljesak.info je rekao: "Zadovoljan sam uspješnim predstavljanjem mostarskih sportaša koji su uspješno predstavljali Grad Mostar i Bosnu I Hercegovinu. Reprezentacija se vraća u Mostar utorak oko 11 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close