2021.

Virus odgodio Svjetsko prvenstvo u atletici

Asocijacija je pratila situaciju pred Svjetsko prvenstvo, koje je se trebalo održati od 13. do 15. ožujka i da je odlučila da iz predostrožnosti odgodi natjecanje do 2021. godine
Sport / Ostali sportovi | 30. 01. 2020. u 07:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetsko prvenstvo u atletici u dvorani, koje je trebalo biti održano u ožujku u kineskom gradu Nanjing, odgođeno je do sljedeće godine zbog straha usljed širenja novog koronavirusa u Kini, priopćila je Međunarodna asocijacija atletskih federacija (IAAF).

Asocijacija je pratila situaciju pred Svjetsko prvenstvo, koje je se trebalo održati od 13. do 15. ožujka i da je odlučila da iz predostrožnosti odgodi natjecanje do 2021. godine, prenosi Srna.

U priopćenju se navodi da medicinski tim Asocijacije, koji je u kontaktu sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (SZO), smatra da je širenje koronavirusa i dalje na zabrinjavajućem nivou i da ne bi trebalo održavati bilo kakve događaje koji se mogu odgoditi.

Iz Asocijacije ističu da je razmatrano premještanje natjecanja u drugu zemlju, ali da je donesena odluka o odgađanju zbog širenja virusa izvan Kine, što bi moglo prouzročiti novo odgađanje. U priopćenju se dodaje da Asocijacija surađuje sa komisijom za organiziranje Svjetskog prvenstva u Nanjingu kako bi odredili novi datum njegovog održavanja 2021. godine.

Azijska atletska asocijacija (AAA) otkazala je prvenstvo u dvorani koje je se trebalo održati 12. i 13. veljače u kineskom gradu Hangjou, koji se nalazi na 600 kilometara od grada Wuhan u kojem se virus prvi put pojavio krajem prošle godine.

Do sada je potvrđeno ukupno 6.065 slučajeva zaraženosti koronavirusom, a samo 70 je zabilježeno izvan Kine. Usljed zaraženosti do sada je u Kini preminulo ukupno 132 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close