Završni turnir tri najbolje momčadi Prve futsal lige

U Mostaru borba za Premijer ligu

Na turniru sudjeluju momčadi MNK Buba Mara (Cazin), MNK Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje) i MNK Bosna Kompred (Tuzla), samo će pobjednik turnira izboriti ulazak u društvo najboljih.
Sport / Ostali sportovi | 15. 03. 2019. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od petka do nedjelje Mostar je domaćin završnog turnira play offa ua ulazak u Premijer Futsal ligu BiH. Na turniru sudjeluju momčadi MNK Buba Mara (Cazin), MNK Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje) i MNK Bosna Kompred (Tuzla), samo će pobjednik turnira izboriti ulazak u društvo najboljih.

Ove sezone smo imali čak 21 momčad u Prvoj futsal ligi FBiH koje su bile raspoređene u tri skupine po sedam. Tako je Buba Mara zauzela prvoj mjesto u skupini jedan s 21 bodom, plasman na završni turnir je izborila kolo prije kraja. Veliku borbu je momčad iz Cazina vodila sa sarajevskim Željezničarom.

"Uvjeren sam da će nas naša borbenost, momčadski duh odvesti na kraju do prvog mjesta i plasmana u Premijer futsal ligu BiH naredne sezone. Borit ćemo se zajedno za nas, naše navijače i naš grad jer želimo da donesemo titulu u Cazin", kaže prvi strijelac momčadi iz Cazina Halid Delić.

Prvo mjesto u skupini dva pripalo je Bosni Kompred koja je svakako najzvučnije i najpoznatije ime u ovom društvu. Radi se o momčadi koja je još u bivšoj Jugoslaviji osvajala naslove prvaka. A svoju kvalitetu je potvrdila ostvarivši jedanaest pobjeda uz samo jedan poraz. Ipak, dojam je pokvaren u posljednjem kolu kada je trener Mirsad Ovčina fizički nasrnuo na suca u Banovićima nakon čega je taj susret prekinut.

Treći klub u ovom društvu je Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja koja ima najviše iskustva igranja u Mostaru s obzirom na to da dolazi iz skupine tri u kojoj su bile Mostarske Kiše, Velež, Rudnik. Sloga je bez poraza završila svoj nastup uz deset pobjeda i dva remija. ispred Iskre Vrbas iz Bugojna. Prvo ime Sloge je Sabahudin Petak koji je postigao u ovoj sezoni 19 golova.

"Čekaju nas dvije teške utakmice, ali vjerujem da možemo do prvog mjesta u Mostaru. Mislim da je ova momčad spremna za nastup u Premijer ligi naredne sezone", naglašava Petak.

Raspored turnira koji se igra u dvorani USRC Mithad Hujdur Hujka

Petak, 19 sati: MNK Buba Mara – MNK Sloga
Subota, 17 sati, MNK Bosna Kompred – MNK Buba Mara
Nedjelja, 17 sati, MNK Sloga – MNK Bosna Kompred

Kopirati
Drag cursor here to close