Madrid za kraj

Tipsarević najavio kraj karijere

On je u profesionalne vode ušao 2002. godine.
Sport / Ostali sportovi | 20. 08. 2019. u 17:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Janko Tipsarević je objavio da će po završetku Davis kupa u Madridu u studenom mjesecu završiti igračku karijeru. Nekada osmi tenisač svijeta oglasio se na svom Instagram profilu porukom kojom je potvrdio da je došao kraj jedne duge i uspješne karijere.

"Bilo je ovo sjajnih 16 godina. Poslije mnogo preispitivanja i razmišljanja o tome šta mi je važno u ovoj fazi života i šta me čini sretnim, odlučio sam završiti profesionalnu karijeru. Neću pisati srceparajući govor (još) koji će vas sve rasplakati, jer još ima tenisa u meni.

Poslije US Opena i još nekoliko ATP turnira, posljednje natjecanje na kome ću sudjelovati bit će Davis kup u Madridu. U narednim godinama svu svoju pažnju usmjerit ću ka obitelji, mojoj akademiji i trenerskom poslu. Hvala svima na podršci", napisao je Tipsarević.

On je u profesionalne vode ušao 2002. godine. Ostvario je pozitivan skor od 286 pobjeda i 254 poraza, a osvojio je ukupno četiri titule. Prve dvije 2011. u Moskvi i Kuala Lumpuru, 2012. je slavio u Štutgartu, a godinu dana kasnije u Cheneyu. Od nagrada na turnirima zaradio je nešto više od 8,5 milijuna dolara, navodi B92.

Jankova karijera bila je prožeta brojnim ozljedama i operacijama koje su ga omele da ostvari još bolje rezultate. Turnir Davis kupa u Madridu, koji se premijerno igra u novom formatu na programu je od 18. do 24. studenog.

Kopirati
Drag cursor here to close