Dupla kruna

Stolnoteniski klub ''HT ERONET'' Mostar ponovno prvak Bosne i Hercegovine

"Nakon 11 godina mukotrpnog rada, dočekali smo da će iduće godine za prvi tim zaigrati većinom mladi igrači koji su ponikli u našem klubu", izjavio je predsjednik kluba Dragan Palameta.
Sport / Ostali sportovi | 13. 05. 2019. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prepunoj stolnoteniskoj dvorani na Rudniku u subotu je odigran drugi meč finala play offa za prvaka Bosne i Hercegovine između STK "HT ERONET" Mostar i STK "Vogošća" iz Vogošće.

U prvom susretu u Vogošći, "HT ERONET" Mostar je upisao pobjedu rezultatom 4-2, i tako povelo 1-0 u seriji na dvije dobivene, dok je u drugom meču u Mostaru pobijedio lakše nego se očekivalo rezultatom 4-1, te sezonu 2018/2019 završio bez ijednog poraza sa skorom 22-0 i tako po šesti put u posljednjih sedam godina osvojena dupla kruna (prvenstvo Bosne i Hercegovine i Kup BiH.

“Prvo bih se želio zahvaliti igračima na odlično pruženoj partiji, našim navijačima koji su došli podržati nas, svim našim sponzorima bez kojih ovo ne bi bilo moguće, kao i svim prijateljima kluba. Za razliku od prvog meča, u uzvratnom meču smo mi pogodili postavu, tako da je u prvom meču naš kapetan Adnan Šehić sa lakih 3-0 pobijedio mladog Ikbala Šetu, dok su se drugu partiju susrela 2 reprezentativca Bosne i Hercegovine koji su nedavno nastupili na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj, gdje je naš Luka Matković rezultatom 3-0 savladao Armin Aličića. U okršaju 2 iskusna igrača Dragutin Šurbek je također sa 3-0 pobijedio Srđana Milićevića. Izgubili smo u meču dubla, naša dva mlada igrača Luka Matković i Marko Vučijak izgubili su od ponajboljeg dubla u državi Aličić/Milićević, te tako na još malo produljili meč. U posljednjem meču naš kapetan Šehić je u velikoj borbi sa 3-2 pobijedio Aličića, te smo tako slavili ukupnim rezultatom od 4-1", Kazao je trener kluba Toni Vranjić.

"Čestitam treneru i igračima na osvajanju titule, zahvaljujem se roditeljima naše djece bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće, svim ljudima koji pomažu našem klubu i naravno našim sponzorima a prvenstveno generalnom sponzoru čije nosimo i ime HT ERONETU, jer su nam omogućili da i dalje igramo na ovakvom, vrlo visokom nivou. Nadam se da smo opravdali očekivanja najuspješnije firme te da ćemo i iduće godine nositi njihovo ime. Nakon 11 godina mukotrpnog rada, dočekali smo da će iduće godine za prvi tim zaigrati većinom mladi igrači koji su ponikli u našem klubu", izjavio je predsjednik kluba Dragan Palameta.

Kopirati
Drag cursor here to close