Igre mladih

Sportaši Mostara brane boje BiH u Italiji

Sportaši koji će uzeti učešće na igrama rođeni su 2003. godine i mlađi, a dolaze iz 16 zemalja
Sport / Ostali sportovi | 28. 09. 2019. u 00:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treće izdanje Jadransko – jonskih igara mladih - Animus održava se u periodu od 27. – 29.9.2019. godine u Anconi. I ovaj put svoje učešće su potvrdili sportaši Mostara potpomognuti sa sportašima iz Zenice i Sarajeva.

"Nadamo se dobrom nastupu svih sportaša u sklopu delegacije Mostara, odnosno što bolje predstavljanju Bosne i Hercegovine", navodi se iz Sportskog saveza Mostara. Sportovi u kojima će predstavljati Mostar/Bosnu i Hercegovinu na igrama u Anconi su:
- Nogometna reprezentacija Grada Mostara
- Rukometna reprezentacija Grada Mostara
- Basket, dječaci i djevojčice – Mostar
- Tenis, dječaci i djevojčice – Mostar
- Atletika, dječaci i djevojčice – Zenica
- Vaterpolo, dječaci – Sarajevo.

Foto: Sportski savez Mostara / Mladi iz Mostara i BiH u Anconi

"Veliku zahvalnost izražavamo prema našim domaćinima Općini Ancona i njihovom osoblju na podršci u realizaciji odlaska na igre. Igre se održavaju pod nazivom Jadransko jonske igre za socijalnu inkluziju i podržane su od strane Europske unije kroz projekt Erasmus +", priopćeno je iz Sportskog saveza.

Sportaši koji će uzeti učešće na igrama rođeni su 2003. godine i mlađi, a dolaze iz 16 zemalja, i to: Austrija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Danska, Estonija, Letonija, Poljska, Češka, Rumunjska Hrvatska, Grčka, Crna Gora, Srbija, Slovenija, i domaćin Italija.

Kopirati
Drag cursor here to close