8848 n.m.

Sanjin je uspio; Everest je osvojen!

Everesting je u svijetu do sada izvelo tek 3707 ljudi, a kod nas bi ih se dalo izbrojiti na prste (dvije) ruke.
Sport / Ostali sportovi | 19. 10. 2020. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sanjin Memić je, u ponedjeljak rano ujutro, završio avanturu života. Odradio je Everesting za 26:04:21h i odrađenih 224.33km.

Za one koji ne znaju, Everesting je to vožnja biciklom uzbrdo, bilo gdje u svijetu, onoliko puta koliko je potrebno da se prijeđe 8848 metara, što je ekvivalent visine Mt Everesta.

Foto: PR / Sanjin Memić osvojio Mount Everest

Everesting je u svijetu do sada izvelo tek 3707 ljudi, a kod nas bi ih se dalo izbrojiti na prste (dvije) ruke.

Sanjin je za rutu odabrao mostarsku Forticu i odradio je 17 uspona.

"Moj prvi Everesting je uspješno završen, brutalni usponi i napori, pad koncentracije, ali sa ovakom podrškom sve je bilo mnogo lakše. Želim da pohvalim najbolju ekipu iz BK Mostar, sve svoje prijatelje i kolege, a ponajprije moje roditelje i obitelj koji su bili tu uz mene, bez njih ovo ne bi bilo. Svi smo pobjednici", komentirao je Sanjin Memić.

Foto: PR / Sanjin Memić osvojio Mount Everest

"Na prvih 5-6 uspona sam se osjećao super tu sam probijao led. Kako je zora krenula počela je da pristiže ekipa pa svaki uspon ide netko od podrške, već na 8 usponu počeli su grčevi bolovi u leđima tu sam počeo lagano da podsustajem. Na spustu ugledam ekipu od 15 vozača i razmišljam ovo bi me malo moglo fizički i psihički podići. Idemo na 2 nova kruga s ekipom sve se može. Kako je krenula noć noge su bile sve teže i teže i psihički se nisam bas dobro osjećao. Odlučio sam se za malo dužu pauzu od 15 minuta da nakupim nove svježine, kako bih izbjegao grčeve u posljednjim usponima. Još dva uspona i idemo kući, malo po malo dio po dio dođe i kraj i ovog "paklenog" izazova i Everest je osvojen", ispričao je je Sanjin.

"Očekivao sam da uspon ide ispod 24h, ali loše vrijeme, vjetar sa niskim temperaturama dao je svoj prilog težini uspona, tako da sam se na nekoliko posljednjih uspona baš loše osjećao i prekoračio sam sat vremena više od planiranog. Nevjerojatno iskustvo za mene što sam se odlučio za ovako nešto. Cjeli moj tim je bio uz mene tijekom svih penjanja koji su mi pomagali kad sam, najviše podsustao. Emocije su velike to se ne može opisat. Sve u svemu nevjerovatan osjećaj hvala Vam za svaki metar podrške, volim vas sve!, dodao je.

Foto: PR / Sanjin Memić osvojio Mount Everest

Da bi Everesting bio i službeno završen, on mora biti objavljen na službenoj stranici Everestinga. Sanjin će sa kolegama iz kluba poslati svoj GPX zapis uspona, sa svim relevantnim podacima.

Nakon što službenici provjere ispravnost uspona, Sanjinov izazov će biti i službeno objavljen u "Kuću Slavnih" na stranici Everesting.

Foto: BK Mostar / Mostarac osvaja Everest penjući se na Forticu
Kopirati
Drag cursor here to close