Nakon pet sati

Roger: Presudio je jedan udarac, vi izaberite koji...

Oporavak nakon poraza u Wimbledonu ne može biti lagan, iako je Federer preiskusan da bi potonuo. Uostalom zato je godina tu gdje jeste.
Sport / Ostali sportovi | 15. 07. 2019. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po statistici, Roger je zabio više aseva (25-10), osvojenih poena na mreži (51-24), break prilika i oduzetih servisa, winnera (94-54), ukupno osvojenih poena (218 – 204), ali je izgubio.

Vjerojatno nikada u karijeri Roger do sada nije izgubio meč u pet setova u finalu jednog Grand Slama na ovakvu statistiku. Ali kako je i sam rekao, tenis je takav. Jedna, dva poena, u presudnom trenutku sve mogu odlučiti. Da u jednom segmentu nije bio bolji, to su neforsirane pogreške.  Novak ih je sakupio deset manje. Tih deset bismo mogli rasporediti na svaki od tri tie breaka, pa i na peti set i to je to. I one dvije meč lopte koje nije iskoristio kod 8:7 u petom. I Roger je bio tu negdje na tragu...

"Mislim da je presudio jedan udarac. Ne znam koji da izaberem. Vi odlučite. Bilo je teško nakon propuštenih meč lopti, ali opet nekako nisam razmišljao da ću izgubiti meč. Nije mi u tom trenutku izgledalo loše niti kod 8:8, ili 9:9, gledao sam to s neke pozitivne strane, bio sam fokusiran na ono što je bilo dobro. Da su mi prije početka rekli da će u petom setu biti ovako, pomislio bih da je to užasno. U trenutku kada sam se našao na terenu, bilo je to dobro", pričao je na presici nakon meča Federer.

Oporavak nakon poraza u Wimbledonu ne može biti lagan, iako je Federer preiskusan da bi potonuo. Uostalom zato je godina tu gdje jeste.

"Ovo je kao i poslije breaka, morate da nastavite dalje. Pokušate da zaboravite, da izvučete ono što je dobro. Nešto slično sam prošao 2008. godine ovdje. Sada boli, kao što bi i trebalo, kao što boli i svaki poraz na Wimbledonu. Ali znam da sam dovoljno mentalno snažan da nastavim dalje. Ne znam da li bi mi bilo lakše da je Novak slavio uvjerljivije. Na kraju nije ni bitno. Možda bih bio još više ljut", zaključio je Roger koji je propustio priliku da postane najstariji osvajač jednog Grand Slam turnira u Open eri.

Kopirati
Drag cursor here to close