KSW 51

Poljski snagator Pudzianowski 'bombama' uništio borca iz BiH

U centru pozornosti svakako je bio Antun Račić koji je postao prvi KSW-ov prvak bantam kategorije i treći Hrvat s pojasom ove promocije.
Sport / Ostali sportovi | 10. 11. 2019. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fantastičnu priredbu koja je oduševila sve prisutne održala je u Areni Zagreb najveća europska MMA promocija, poljski KSW. Deset borbi oduševilo je 12 tisuća gledatelja na tribinama.

Sudionik glavne borbe, Erko Jun (Ermin Junuzović op.a.), platio je danak neiskustvu u meču protiv višestrukog svjetskog 'strongmana' Mariusza Pudzianowskog.

Bh. predstavnik imao je veliku podršku publike u zagrebačkoj Areni, a u ring je ušao s pjesmom Halida Bešlića "Beograđanka", ogrnut bh. zastavom, čime je privukao velike simpatije domaće publike koja je kroz čitavu borbu pružala podršku Junuzoviću.

Što se tiče same borbe, sve dok su borci bili na nogama Erko je dominirao protiv očito mnogo jačeg borca, koji je preokrenuo ritam u kavezu čim je borba prešla u parter. Po reakciji publike, jasno se moglo vidjeti zaprepaštenje svaki put kad je Poljak bio na Erku jer su gledatelji uživo mogli vidjeti demonstraciju sile nekada najjačeg čovjeka svijeta u organizaciji Strongmana.

Na pauzi između prve i druge runde moglo se vidjeti da se Erko istrošio te da je taktika u drugoj rundi bila što više držati borbu na nogama, gdje je Poljak bio faktički nemoćan, a Erko ga je s nekoliko sjajnih udaraca ozbiljno uzdrmao. U jednom trenutku se činilo da Erku malo nedostaje da nokautira svog protivnika, a publika je izviždala i s negodovanjem reagirala na poteze Poljaka koji je nekoliko puta gurao prste u oči Junuzoviću, zbog čega je dobio i opomenu sudaca.

Međutim, vrlo brzo Poljak ga je opet oborio te je stigao do pobjede tehničkim nokautom kada Erko više nije imao snage da se brani od udaraca ovog iskusnog borca, nakon čega je uslijedio kraj meča.

U centru pozornosti svakako je bio Antun Račić koji je postao prvi KSW-ov prvak bantam kategorije i treći Hrvat s pojasom ove promocije, prenosi TPortal.hr.

Iako se njegova borba po rasporedu nije nalazila među dvije glavne, Antun Račić bio je sudionik najvažnijeg dvoboja KSW 51 priredbe, jedinog za titulu prvaka. On je u svom nastupu, nakon pet rundi teške, neizvjesne i napete borbe, savladao najboljeg poljskog borca bantam kategorije, Damiana Stasiaka.

Presudila je prije svega kondicija, hrvanje i čelična volja hrvatskog borca, koji je postao treći Hrvat s pojasom prvaka KSW promocije, ali i prvi povijesni prvak bantam kategorije.

KWS 51 okupio je više od 10.000 ljudi u zagrebačkoj Areni. Među njima je bio i Mirko Filipović koji je dobio ovacije publike, te gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Podršku Erku u ovom meču pružio je i bh. boksač Damir Beljo. 

Više o svim borbama čitajte OVDJE.

(FOTO) KSW 51: Račić povijesni prvak! Pudzianowski zaustavio Juna, briljirali Erslan i Delija, porazi Vase i Ilića

UŽIVO OD 19.00: VELIKI BORILAČKI SPEKTAKL U ZAGREBAČKOJ ARENI Petorica hrvatskih boraca love iznimno bitne pobjede, a za jednog je u igri i najvrjednija nagrada! Konačno je stigao taj trenutak. Najbolja europska MMA promocija večeras će u zagrebačkoj Areni po prvi puta održati jednu svoju priredbu na hrvatskom tlu.

Kopirati
Drag cursor here to close