Potpora turističkom potencijalu

Osvrt na 5. Mostarski polumaraton - trkačku razglednicu Grada Mostara

"Nadamo se da smo uspjeli omogućiti trkačima da dožive naš grad u lijepom svjetlu", kazao je Franjo Lovrić iz Udruge "Zdrav život – Kinezis", organizator Mostarskog polumaratona.
Sport / Ostali sportovi | 23. 03. 2021. u 09:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

5. Mostarski polumaraton, trkačka razglednica Grada Mostara održan je u subotu, 20.3.2021., uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera i preporuka.

Staza Mostarskog polumaratona osmišljena je tako da prolazi pored prirodnih i kulturnih znamenitosti grada, a njena specifičnost je što prelazi preko sedam gradskih mostova.

Bitno je naglasiti da, osim sportskog karaktera, utrka služi kao potpora turističkom potencijalu grada Mostara, jer se odvija u predsezoni i privlači veliki broj sudionika.

Ovogodišnja je humanitarna utrka imala za cilj podržati udrugu "Novi pogled" koja pruža psihološku podršku i pomoć oboljelim ženama i njihovim obiteljima tijekom i poslije liječenja od malignih oboljenja.

Udruga radi na podizanju svijesti u zdravoj populaciji svih uzrasta o značaju brige o zdravlju uz naglašavanje važnosti preventivnih pregleda.

Veliki broj Mostaraca, ali i gostiju, podržao je ovu utrku/šetnju građana i dao do znanja svim oboljelima da nisu sami.

"Nadamo se da smo uspjeli omogućiti trkačima da dožive naš grad u lijepom svjetlu", kazao je Franjo Lovrić iz Udruge "Zdrav život – Kinezis", organizator Mostarskog polumaratona.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije uzrokovane Covid-19 epidemijom koja vlada u našoj zemlji, te zbog kompleksnosti pridržavanja epidemioloških mjera kod dječje populacije, organizatori su donijeli odluku da Monte Kids Run utrku odgode do epidemiološki povoljnijeg razdoblja.

"Žao nam je što nismo mogli organizirati utrku za djecu jer podizanje svijesti o važnosti tjelesnog vježbanja u ranoj dobi, utjecaj na zdravstveni status kroz tjelesnu aktivnost, razvoj motoričkih vještina, psihološki razvoj djece, te razvoj natjecateljskog duha samo su neki od razloga zbog kojih nastojimo organizirati dječju utrku", kazao je Lovrić.

"Iznimno smo zadovoljni što su, i pored složene epidemiološke situacije, naši partneri iz Udruge Kinezis pronašli načina da se utrka održi, te da uz maksimalnu primjenu epidemioloških mjera Mostar trči i u 2021. Bavljenje bilo kojim vidom sporta i rekreacije, uz balansiranu i zdravu prehranu, od iznimne su važnosti za zdravlje, fizičko i mentalno.

Stoga Podravka nema dvojbe kad treba pružiti potporu Mostarskom polumaratonu, koji uz promicanje zdravoga života, promiče i turističke potencijale kako Mostara, Hercegovine, pa i cijele zemlje, što je u skladu sa Podravkinom strategijom društveno odgovornoga poslovanja", kazala je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Organizatori su se zahvalili sponzorima koji su i u izazovnim vremenima i dramatično promijenjenim uvjetima poslovanja ostali uz utrku i omogućili da se ova manifestacija održi: Podravka, Zlato polje; Renault – Guma M, voda Hercegovka, Union foods, Monte, GBT – Grafo balkan, Mepas Mall, United Outdoor od Bosnia and Hercegovina, Tintilinić, Hotel Mepas, Shift Brand Design i Genel.

U organizaciji utrke sudjelovao je veliki broj volontera, sportskih društava, klubova te su iz Udruge poželjeli da se zahvale Školi trčanja Sanus Motus, Udruzi Zemlja Sunca-ZeS, Ženskom odbojkaškom klubu Blato, Športskom plesnom klubu Zrinjski, SD Donja Mahala, APK Zrinjski Mostar, mostarskim mažoretkinjama te svim volonterima koji su bili od pomoći.

Posebnu zahvalu duguju medijskim pokroviteljima portalu Bljesak.info, Radiju dobre vibracije i magazinu Moje trčanje, te partnerima projekta: Sportskom savezu grada Mostara, Udruzi "Novi pogled", Sveučilištu u Mostaru, United World College, Crveni križ Grada Mostara, te Policijskoj postaji Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close